השוק
לקראת שבוע המסחר: המניה שתתרסק מחר ב-10% והענקית שמדווחת השבוע
ת"א סיכמה שבוע ירוק בהובלת הביטחוניות, אך וול סטריט ננעלה באדום אחרי ש"שבע המופלאות" מחקו 800 מיליארד דולר ביום אחד. השבוע: החלטת ריבית של הפד, וגל דוחות מהחברות הגדולות בעולם - ובישראל. מה צריך לדעת?
שבוע המסחר נפתח לקראת אחד השבועות העמוסים ביותר של השנה: החלטת ריבית של הפד, ודוחות מכמה מהחברות הגדולות בעולם - לצד ענקיות ישראליות. אבל קודם, נסכם את מה שהיה.
יום שישי היה חיובי, וסגר שבוע ירוק. ת"א 35 עלה 0.6% ות"א 125 טיפס 0.4%. הכוכבות היו שוב הביטחוניות, שקפצו 3.5% - נקסט ויז'ן התחזקה כ-6%, אלביט וארית כ-4% - על רקע ההסלמה המתמשכת מול איראן, שמזינה את הביקוש למניות הסקטור.
נופר אנרגיה דווקא ירדה קרוב ל-6% אחרי דיווח על מגעים מתקדמים לרכישת נתח בתחנת הכוח ריינדיר ב-855 מיליון שקל - השוק לעיתים מגיב בזהירות לרכישות גדולות שמצריכות גיוס הון.
המניות הדואליות חוזרות עם השפעה שלילית חדה של כ-1.9% על המדד, כשהבולטת לרעה תהיה טאואר שצפויה לרדת ב-10% בהמשך לירידה דומה ביום שישי בוול סטריט על רקע הסנטימנט השלילי בשוק. נובה צפויה לרדת ב-6% וקמטק תצלול ב-7.5%. גם גילת ואורמת צפויות לבלוט לרעה עם ירידות של כ-10% וכ-6% בהתאמה.
וול סטריט סיכמה שבוע שלילי, בהובלת נפילה של 2% בנאסד"ק. השיא השלילי היה ביום חמישי, כש"שבע המופלאות" מחקו יחד כמעט 800 מיליארד דולר - היום הגרוע שלהן מאז אפריל 2025. הסיבה: החשש מההוצאות התופחות על AI, אחרי שגוגל וטסלה דיווחו על השקעות הוניות עצומות שפוגעות בתזרים.
סימן מדאיג במיוחד: אינטל צנחה כ-8% ביום שישי למרות שפרסמה דוחות מצוינים שהכו את כל התחזיות. כשגם דוח חלומי לא מצליח להרים מניה, זה מלמד שהסנטימנט בסקטור שברירי. ספייסאקס ננעלה בשפל של כל הזמנים לפני עוד ניסוי שיגור.
ברקע, סבב חדש של מכסים גלובליים של טראמפ נכנס לתוקף, שמשפיע על 99.4% מהיבוא לארה"ב. מנגד, מחירי הנפט דווקא ירדו ביום שישי (ברנט מתחת ל-96 דולר), אך עדיין רשמו עלייה שבועית של כ-11% אחרי שנגעו ב-100 דולר.
השבוע מגיע לשיא של עונת הדוחות, עם שתי חזיתות מקבילות.
בוול סטריט: מיקרוסופט, מטא ואפל - שלוש מ"שבע המופלאות" - ידווחו ויכתיבו את כיוון הטכנולוגיה כולה. אחרי שגוגל וטסלה איכזבו בגלל ההוצאות, הרף ברור: המשקיעים רוצים לראות לא רק צמיחה, אלא גם תשואה על ההשקעות העצומות ב-AI. לפי דויטשה בנק, מטא נכנסת לדוח מעמדה חזקה, עם עסקי פרסום שמתקרבים לקצה העליון של התחזיות.
וזה גם שבוע דוחות גדול לישראליות בוול סטריט. למונייד, צ'ק פוינט, פייבר וטבע - כולן ידווחו. טבע בפרט תיבחן על המשך תוכנית ההתייעלות והצמיחה בתרופות החדשניות, וצ'ק פוינט על יכולתה לצמוח בשוק הסייבר התחרותי.
אירוע מרכזי נוסף: החלטת הריבית של הפד בהמשך השבוע. לא צפוי שינוי, אך אחרי הנפט היקר ותשואות האג"ח הגבוהות, הנוסח של היו"ר קווין וורש ייבחן בקפידה - במיוחד לגבי השאלה אם העלאת ריבית עדיין על השולחן השנה. בשוק צופים שהריבית תישאר על כנה בסבירות של כ-65%, כשהסבירות להעלאת ריבית עומד על כ-35%.
השבוע דורש תשומת לב מיוחדת. עבור החוסך הישראלי, החשוף הן לת"א והן לוול סטריט, מדובר בשבוע שיכתיב במידה רבה את הכיוון לחודשים הקרובים. שלוש נקודות קריטיות: דוחות הענקיות (שיקבעו אם תיקון הטכנולוגיה נמשך או נבלם), החלטת הפד (שתשפיע על הדולר ועל שוק האג"ח), וההסלמה מול איראן (שממשיכה להזין את הנפט ואת מניות הביטחון).
מעניין לציין את הפיצול בשוק המקומי: בעוד הטכנולוגיה העולמית מדממת, הביטחוניות הישראליות פורחות - בדיוק ההפך. זו דוגמה חיה לכך שהמתאם בין הסקטורים לא מובן מאליו, ושלפעמים דווקא בזמן שסקטור אחד סובל, אחר משגשג. השבוע העמוס יבחן את כולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


