השוק

ב-800 מיליון דולר: ענקית ההשקעות העולמית משקיעה בחברה הישראלית

בלאקרוק, ענקית ניהול הנכסים הגדולה בעולם, ממשיכה לצבור מניות של חברת השבבים הישראלית - ולפי הדיווח האחרון, ההיקף שלה כבר עבר את רף 800 מיליון השקל מתחילת השנה. העיתוי מעניין במיוחד: רגע לפני לפני שהחברה מדווחת על תוצאותיה הרבעוניות. הנה מה שכדאי לדעת, ולמה זה אמור לעניין גם את מי שמחזיק במניה דרך קרן פנסיה או קרן סל
גבי ויסמן (צילום בני גמזו)
בלאקרוק, המנהלת נכסים בהיקף של טריליוני דולרים ונחשבת לגוף ניהול ההשקעות הגדול בעולם, ממשיכה להגדיל את אחזקתה בנובה הישראלית. לפי דיווח שפרסמה יצרנית מערכות הבקרה לתעשיית השבבים, ענקית ההשקעות רכשה כ-560 אלף מניות מאז הדיווח הקודם, מהלך שהעלה את שיעור אחזקתה מ-5.26% ל-6.8%.
עם מחיר ממוצע של כ-1,450 שקל למניה בתקופה, מדובר בהשקעה של מאות מיליוני שקלים - וסך הרכישות מתחילת השנה חוצה כבר את רף 800 מיליון השקל.
נובה, למי שלא מכיר, היא אחת מהחברות המצליחות בתעשיית השבבים הישראלית. החברה מתכננת, מפתחת ומייצרת מערכות לבקרת איכות בתהליכי ייצור שבבים, ולקוחותיה העיקריים הם ענקיות טכנולוגיה גלובליות.
זו חברה דואלית, הנסחרת במקביל בתל אביב ובניו יורק, ושוויה עומד כיום על כ-35.6 מיליארד שקל. בשלוש השנים האחרונות זינקה המניה ב-168%, ובשנה האחרונה ב-34% - על רקע ההערכות שהחברה תמשיך ליהנות מהביקוש הגובר לשבבים, שמתדלק בין היתר את גל ההשקעות של חברות הטכנולוגיה בתשתיות בינה מלאכותית.
חשוב להבין מה עומד מאחורי המהלך של בלאקרוק, כי הוא לא בהכרח "הימור" על נובה במובן הקלאסי. בלאקרוק היא ספקית מובילה של קרנות סל פסיביות, שעוקבות אחרי מדדים ולא מנסות לנצח את השוק.
נובה נכללת במדדים מרכזיים - נאסד"ק, מדד השבבים האמריקאי PHLX Semiconductor, וכן ת"א 35 ות"א 125 בישראל - כך שחלק מהגדלת האחזקה עשוי לנבוע פשוט מהתאמת חשיפה למדדים. עם זאת, בלאקרוק מנהלת גם קרנות אקטיביות בהיקף של מאות מיליארדי דולרים, ולכן ייתכן שמאחורי הרכישה מסתתרת גם החלטת השקעה מכוונת.
ביום חמישי הקרוב צפויה נובה לפרסם את דוחותיה הכספיים. הצפי בשוק הוא להכנסות של כ-250.3 מיליון דולר ולרווח של 2.41 דולר למניה. לשם השוואה, ברבעון הראשון של השנה רשמה החברה הכנסות שיא של 235 מיליון דולר ורווח נקי של 69 מיליון דולר.
נקודה שכדאי לשים אליה לב: אמנם ההכנסות והרווח צמחו במונחים דולריים, אך התחזקות השקל מול הדולר בכמעט 10% בשנה האחרונה שחקה חלק מהתוצאות במונחים שקליים - עניין שרלוונטי לכל משקיע ישראלי.
למרות העליות של המניה מתחילת השנה ובשנה האחרונה, בחודש האחרון היא נכנסה ללחץ יחד עם כל סקטור השבבים העולמי, ואיבדה כ-28%. במילים אחרות, בלאקרוק בוחרת להגדיל אחזקה דווקא בזמן שהמניה תחת לחץ - מהלך שיכול להתפרש כזיהוי הזדמנות, או פשוט כתוצאה מכניקה של מדדים.
ומה זה אומר עבורכם? אם אתם מחזיקים בקרן פנסיה, בקופת גמל או בקרן סל העוקבת אחרי מדדי תל אביב או הנאסד"ק - סביר להניח שנתח מחסכונותיכם כבר חשוף לנובה, בין אם ידעתם על כך ובין אם לא. הדוחות ביום חמישי, וההשוואה בין הצפי לתוצאות בפועל, עשויים להזיז את המניה לשני הכיוונים, ולהשפיע - ולו במעט - על מי שחשוף אליה. שווה לעקוב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה