השוק
אהוד ברק מכוון לוול סטריט: השותפים מטילים פצצה משמעותית
מנכ"ל חברת פאראגון שכבר הודיע על פרישה מהחברה, פועל להקמה של חברה מקבילה וכבר החל בגיוס הון. מי שצפוי להצטרף אליו זה אחד ממייסדי החברה. עוד לא נמסרו פרטים שמאשרים את המהלך
אחד ממקימי חברת הסייבר פאראגון (Paragon) והמנכ"ל, עידן נוריק, פועל להקמת חברת סייבר חדשה ופונה לקרנות הון-סיכון אמריקאיות לגיוס הון, עוד בטרם הוקמה החברה באופן רשמי.
נוריק, שהודיע על פרישתו מפאראגון בעקבות מכירתה לקרן AE האמריקאית (וכחלק ממיזוג מתוכנן לספאק בנאסד"ק לפי שווי של 1.25 מיליארד דולר), צפוי לצרף בעתיד את שותפו, מפקד יחידה 8200 לשעבר תא"ל (במיל') אהוד שניאורסון, כך לפי פרסום של גלובס.
המיזם המיועד זכה להתחייבויות עקרוניות מצד משקיעים, בהם שון מגווייר מקרן סקויה ועומרי כספי מקרן סוויש, לפי שווי של מאות מיליוני דולרים, לצד הצעות מקרנות נוספות להשקיע בסבבים עתידיים לפי שווי של עד 1.5 מיליארד דולר.
כמועמד לתפקיד השותף הטכנולוגי נבחן סא"ל ד', קצין ביחידה טכנולוגית הנמצא כעת בחופשת שחרור. ד', בוגר תוכנית תלפיות וסטנפורד, הוא ממקימי קרן "נץ-גאיה קפיטל", שבה הוקפאו אחזקותיו במהלך שירותו. הצטרפותו של ד' אינה סופית ונוריק בוחן מועמדים נוספים, אך שרבוב שמו מעורר התעניינות רבה בקרב משקיעים.
המקרה מדגיש תופעה מתרחבת של קשרים מוקדמים בין קרנות הון-סיכון אמריקאיות לבין חיילים ביחידות טכנולוגיות לקראת שחרורם. דוגמה דומה נרשמה בחברת דקארט, שבה הפך אוריין לייטרסדורף למייסד משותף מיד עם סיום שירותו. לצד ההזדמנויות העסקיות, קשרים אלו מעלים שאלות בנוגע לממשק בין שירות צבאי פעיל לבין תכנון מהלכים עסקיים בשוק האזרחי.
"נוריק מוביל בחינה להקים חברה בתחום ה־AI, אך טרם הוקמה חברה כזו", נמסר מטעמו של נוריק. "מיותר לציין שכל צעד היה ויהיה מתואם עם רד לאטיס ו־AE. יש עניין רב בחברה שתקום ורצון של גורמים מובילים להשקיע בה, אך עדיין לא נסגרה השקעה רשמית. לכשתוקם החברה ויגויס הכסף לקראת סוף השנה, ניתן יהיה לשתף בפרטים". מטעמו של סא"ל ד' ומטעם דובר צה"ל טרם התקבלה תגובה.
החברה נוסדה על ידי ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק ומפקד 8200 לשעבר תא"ל (במיל') אהוד שניאורסון בשנת 2019 והיא נרכשה בחודש דצמבר 2024 בידי קרן ההשקעות האמריקנית AE Industrial Partners.
החברה מתמחה בפיתוח כלי מעקב וריגול מתקדמים המאפשרים חדירה שקטה למכשירי טלפון חכמים, בדגש על גישה לאפליקציות מסרים מוצפנות (כמו וואטסאפ, סיגנל וטלגרם). בדומה למתחרותיה בשוק הישראלי, כגון חברת NSO (מפתחת "פגסוס"), פאראגון מספקת טכנולוגיות מודיעין לגופי ביטחון ואכיפת חוק.
עוד ב-
כזכור, רק היום נודע כי חברת הסייבר ההתקפי נמצאת במגעים מתקדמים לקראת כניסה למסחר בוול סטריט דרך מיזוג עם חברת SPAC. בשלב זה טרם דווח השווי שלפיו היא צפויה להיכנס לבורסה וכן, המועד שבו המהלך צפוי לצאת לדרך.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אהוד ברקארא 09/2026/28הגב לתגובה זו0 0איפה שהוא נמצא תמצא סמים ודםסגור



