השוק

הטכנולוגיה החקלאית בישראל עולה שלב: סמארט אגרו תצא להנפקת שותפויות מו"פ בתל אביב

החברה תנסה לגייס 25 מיליון שקל כדי להשקיע בחברות הזנק בתחום האגרו-טק, המתמקדות בחקלאות לצרכי מזון ובקנאביס. ההשקעה הראשונה, בסך 2 מיליון דולר, תהיה בחברת קאנבריד
רועי בהריר-פרל | 
עמרי רוטמן, ארז מלצר (צילום סמארט אגרו)
תעשיית האגרו-טק הישראלית מנסה לחדור לראשונה לבורסה בתל אביב באמצעות הנפקת שותפויות מו"פ של סמארט אגרו. החברה, בהובלת היו"ר ארז מלצר והמנכ"ל עומרי רוטמן, מתכננת גיוס של 25 מיליון שקל, שינותב לתמיכה בסטארט-אפים, בעיקר מקומיים, המתמקדים בטכנולוגיות המיועדות לתעשיית החקלאות והקנאביס - ענף בו נחשבת ישראל לאחת המובילות בעולם.
מעבר לעניין ההנפקה עצמה, מדובר באינדיקציה נוספת לצורך הגובר בטכנולוגיות חקלאיות פורצות דרך נוכח השילוב הקטלני בין הצורך להאכיל יותר ויותר אנשים ברחבי העולם נוכח גידול מתמיד של האוכלוסייה, צמצום השטחים הפתוחים, פגיעה באיכות הסביבה וגם, אם לא באותה נשימה, עליית קרנו של צמח הקנאביס בכל הנוגע לצרכים רפואיים ולצרכי פנאי.
באופן כללי, ככל שהטכנולוגיה החקלאית מאפשרת לגדל יותר ירקות, תבלינים, צמחי מרפא וכו' על פני שטח קטן יותר ותוך ניצול מינימלי של משאבים, כך הביקוש לאותה טכנולוגיה יהיה היום גדול יותר - ולשם בדיוק מכוונות חברות ההזנק בתחום האגרו-טק. למשל, חברת קאנבריד הישראלית, שמפתחת גנטיקה משופרת של זרעים על בסיס טכנולוגיה מתקדמת של עריכה גנטית מתקדמת, המיושמת על גידולים חקלאיים שונים, לרבות קנאביס רפואי ותעשייתי. קאנבריד, אגב, שהוקמה ב-2017, היא החברה הראשונה שבה מתכוונת סמארט אגרו להשקיע -  ולא מעט: כ-2 מיליון דולר.
יש לציין כי הנפקת שותפויות היא חידוש בכל הנוגע לשותפויות מחקר ופיתוח. היא הותרה לביצוע על פי תקנון הבורסה מפברואר אשתקד על מנת לאפשר למשקיעי ההיי-טק שליטה טובה יותר על הסכומים שאותם הם מתכוונים להשקיע ועל אופי ההשקעה. מבחינה זו, ענף הטכנולוגיה החקלאית, האגרו-טק, הוא אפיק פופולרי במיוחד עבור משקיעים שמבינים כי מדובר בצורך קיומי של האנושות כולה.  בין 2015 -2019 הוכפלו פי 4 השקעות ההון סיכון בענף. לא פחות מ-2.7 מיליארד דולר הושקעו בו מאז תחילת 2020 ועד אמצע אוגוסט. בארץ, פועלות כיום 440 חברות אגרו-טק שחלק גדול מהן נחשבות למובילות בינלאומיות בתחומן
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה