השוק
מנכ"ל ווליו בייס בריאיון: "יש לציבור הרבה כסף, נהגי מוניות מדברים על השוק"
פלג פאר, מנכ"ל ווליו בייס, אומר שיש הרבה הנפקות שהצליחו לצאת בעבר והיום לא היו עוברות; "הנפקות של חברות עם עסקים אמיתיים והון עצמי יעברו, האתגר הוא חברות חלום"
פלג פאר, מנכ"ל ווליו בייס חיתום אומר היום בראיון ל-ice כי יש היום הרבה כסף אצל המוסדיים ובכלל יש אצל הציבור הרבה כסף וזנה גורם למחירים בבורסה להיות גבוהים עד כדי שקשה להוציא הנפקות לפועל. פאר שאחראי על כמה מההנפקות הנחשקות בשוק ההון אומר עוד כי "חברות גדולות עם עסקים טובים והון עצמי יצליחו לצאת, האתר עם חברות קטנות".
אחת האימרות המפורסמות והוותיקות בשוק ההון אומרות שככולם מתחילים על הבורסה - זה הזמן לצאת ממנה. פלג פאר יושב על האצבע על הדופק של שוק ההון והוא מזהיר שהמחירים בוק גבוהים מידי "יש היום הרבה כסף אצל המוסדיים, ובכלל יש הרבה כסף אצל אנשים והתימחורים בשוק בהתאם. אבל אל תטעה, לא כל הנפקה תצליח לצאת היום ויש הנפקות שיצאו מוקדם יותר והיום לא היו מצליחות לצאת".
רמות המחירים הגבוהות היום בשוק נוצרו משילוב של גורמים שהמרכזי שבהם זו הריבית האפסית שלא עומדת לעלות בקרוב וזה גורם לאנשים לחפש אלטרנטיבות והכסף הזה מגיע לשוק ויוצר מעגל של עליות שמזין את עצמו. פאר לא מכחיש את ההערכה הזו אבל אומר שהשוק סלקטיבי, לא קונה כל דבר ולא בכל מחיר.
"הבורסה היא המקום להיות בו" אומר פאר "אין לאן ללכת, הריבית לא תזוז לשום מקום עוד הרבה זמן, אבל אתה צודק, קשה היום להיכנס למונית בלי שהנהג יתחיל לדבר איתך על השוק. זה אומר הרבה".
לשאלה איזה הנפקות יכולות לצאת היום, גם במחירים האלה כשברשות לני"ע יושבים, נכון להיום 120 תשקיפים חדשים. "לא כל הנפקה תצא. היום קשה להעביר הנפקות בטח של חברות קטנות כמו סטארט אפים. אבל יש גם חברות טובות ואני מתכוון לגדולות שבהן עם עסקים והון עציי שאפשר לתמחר אותם ולהתמקח על השווי - אלה הנפקות שיצאו גם אם יהיה מו"מ על השווי". הוא מסיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ווליו בייס ממשיכים להוביל כל הכבוד!ווליו בייס 02/2022/07הגב לתגובה זו0 0ווליו בייס ממשיכים להוביל כל הכבוד! מחברה קטנה לאחת החברות המובילות בשוק ההנפקות וגיוס אג"חסגור


