השוק

חברת הפודטק השלימה סבב גיוס של 28 מיליון דולר

חברת Imagindairy העוסקת בייצור חלבוני חלב מתורבת הודיעה על גיוס 15 מיליון דולר נוספים, שמצטרפים להשלמת סבב גיוס של 28 מיליון דולר. ד"ר אייל אפרגן, מייסד ומנכ"ל: "זהו מהלך שישנה את כללי המשחק, נקדם את החזון לייצור מסחרי של חלב שמקורו אינו מן החי"

מערכת ice | 
Imagindairy (צילום יניב קופל)

Imagindairy מודיעה על השלמת סבב גיוס Seed של 28 מיליון דולר. החברה, יצרנית חלבוני חלב מתורבת, גייסה 15 מיליון דולר נוספים כהרחבה לסבב ה-Seed עליו הוכרז בנובמבר 2021. את הסבב הובילה חברת Target Global ובהשתתפות קבוצת שטראוס ומשקיעים נוספים. ד"ר אייל אפרגן: "הפתרון שלנו משנה את כללי המשחק לחלוטין ופותח עולם חדש של אפשרויות תזונתיות"

את הגיוס הנוכחי הובילה הקרן Target Global ובהשתתפות קבוצת שטראוס וחברות נוספות. חלק מהחברות השתתפו גם בחלקו הראשון של סבב הגיוס של החברה, דבר המצביע על מחויבותם ואמונתם בדרכה של החברה.
 


ההון שגויס יושקע בהרחבה של פעילות המו"פ, הרחבת הצוות המקצועי והרחבת פעילות הייצור, לצד עבודה אינטנסיבית מול יצרני המזון על מנת לסייע להם לגוון את היצע המוצרים  שלהם.

ד"ר אייל אפרגן, מייסד ומנכ"ל Imagindairy: "סבב ה-Seed המוצלח של החברה מהווה הבעת אמון חשובה ב- Imagindairy ובחזון שלה להוביל את תעשיית החלב המתורבת". 
לדבריו: "השקעת ההון הנוכחית תאפשר לנו לקדם את החזון שלנו לייצור מסחרי  של חלב שמקורו אינו מן החי, ולהפוך אותו למציאות יומיומית. הצלחנו בזמן קצר להביא פתרון שמשנה את כללי המשחק בתחום החלב המתורבת וההשקעה הנוכחית תסייע לנו להגיע ליעד של ייצור בקנה מידה מסחרי".


אפרגן נתן סקירה לפיה תעשיית החלב העולמית מגלגלת מאות מיליארדי דולרים מדי שנה, אך תעשייה זו טומנת בחובה נזק סביבתי אדיר לכדור הארץ: "הפתרון שלנו משנה את כללי המשחק לחלוטין ופותח עולם חדש של אפשרויות המתבססות על חלבון איכותי בעל פונקציונליות גבוהה. 

כחלק ממשימת העל של החברה לספק לצרכנים מוצרים איכותיים, בריאים וברי קיימא, מדעני החברה פיתחו טכנולוגיה ייחודית ופורצת דרך לייצור חלבוני חלב ללא פרות.
החברה מתבססת על טכנולוגיה חישובית מתקדמת שפותחה במעבדתו של פרופ' תמיר טולר מאוניברסיטת תל אביב, המאפשרת לה להשתמש בתהליכי תסיסה טבעיים של פטריות ושמרים המשמשים היום בתעשיית המזון, ובאמצעותם לייצר חלבוני חלב הזהים לאלו המצויים בחלב   פרה.
חלבוני החלב המופקים בשיטה זו זהים לאלו ממקור בקר בטעם, במרקם ובפונקציונאליות שלהם, כך שניתן באמצעותם להכין מגוון רחב של מוצרי חלב. המוצרים הללו גם נטולי כולסטרול, לקטוז, הורמונים ואנטיביוטיקה מחד, ומאידך הינם בעלי ערכים תזונתיים דומים לחלב. כמו כן, הטכנולוגיה מאפשרת ייצור בר קיימא כך שהנטל על המערכת האקולוגית מופחת משמעותית והפגיעה בבע"ח נמנעת. 
"אנו שמחים על ההזדמנות לתמוך בצוות של Imagindairy שהצליח להביא פריצת דרך בייצור מוצרי חלב שאינן מבוססים על ייצור חקלאי מן החי",  אומר שמואל חפץ, יו"ר ומייסד בקרן  Target Global. "משבר המזון העולמי ומשבר האקלים מהווים קריאת השכמה לשינוי הרגלי הצריכה. למוצרי חלב שאינם מן החי יש פוטנציאל להפוך לתעשייה בעל השפעה חיובית אדירה על הקיימות והסביבה בעולם. אנו מאמינים כי לצוות Imagindairy יש את היכולת להביא את הפתרון לייצור המוני ובכך להוביל את התחום הזה". 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה