השוק
גזית וכצמן בשינוי כיוון אחרי שהפסידו 321 מיליון שקל
חברת גזית גלוב של חיים כצמן פרסמה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון הראשון של 2022 וחשפה הפסד גבוה, זאת לעומת רווח של 137 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. במקביל - החברה שינתה את שמה ותיקרא מעתה G City
גזית גלוב של חיים כצמן הודיעה הבוקר (שלישי) כי החליטה לשנות את שם החברה, שתיקרא מעתה G City בע"מ, בשינוי שמבטא את השינוי שביצעה החברה לחברת נדל"ן תפעולית המתמקדת במטרופולונים המובילים בעולם ועוסקת בעיקר בהשבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים. שינוי שם החברה הוא מיידי ויחול על כלל הפעילות בישראל לרבות מרכזי הקניות, מתחמי המשרדים, והדיור להשכרה תחת המותג "G". בנוסף, החברה תסחר בבורסה תחת הסימול GCT.
חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל G City, התייחס לשינוי ואמר: "השם החדש מבטא היטב את המיקוד האסטרטגי של החברה, להיות תמיד "בלב העניינים", "The heart of it", לבחור את המיקומים הכי חזקים במרכזים אורבניים, לפתח ולהעצים פרויקטי עירוב שימושים, אשר נותנים מענה מלא וחווייתי לכל הלקוחות שלנו".
בתוך כך, החברה פרסמה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון הראשון של שנת 2022 ומציגה עלייה של כ-31% במהלך הרבעון, בשכר הדירה הממוצע Leasing Spread בהסכמי השכירות למגורים, 101 הסכמים לרבות מימושי אופציות בשטח כולל של כ- 8 אלף מ"ר. עלייה של כ-5.7% במהלך הרבעון, בשכר הדירה הממוצע Leasing Spread בהסכמי השכירות במסחר, 158 הסכמים לרבות מימושי אופציות בשטח כולל של כ-36 אלף מ"ר. בין השאר חתמה החברה על שני הסכמי שכירות של חנויות קונספט של אדידס האחד בנכס טופ-סנטר בסאו-פאולו והשני במרכז וורשה בנכס Wars Sawa Junior.
כמו כן, נרשמה גם עלייה של כ- 9% במספר המבקרים לעומת הרבעון המקביל בשנת 2019 במרכזים המסחריים בישראל (ללא בתי קולנוע) בברזיל עלייה של כ-21% ובאטריום קיטון של כ-8% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2019. במהלך הרבעון השלימה החברה את מיזוג אטריום על ידי רכישת 25% ממניותיה שנותרו בציבור ומחיקתה מהמסחר, תמורת כ-360 מיליון אירו והחלה ביישום תכנית האינטגרציה התפעולית והפיננסית. החברה רכשה קרקע והחלה בבניית בניין למגורים להשכרה בן 334 דירות בטמפה פלורידה. לחברה כיום כ- 1,100 דירות יוקרה להשכרה, חלקן מניב וחלקן בהליכי בנייה ורישוי בדרום פלורידה בשווי כולל צפוי של כ-740 מיליון דולר.
נכון להיום החברה השקיעה בנדל"ן לפיתוח בהיקף של כ-1.8 מיליארד שקל אשר צפוי להניב כ-300 מיליון שקל בשנה. ההון העצמי המיוחס לבעלי מניות החברה ליום 31 במרץ, 2022 עלה לכ-5.9 מיליארד שקל, כ-35.9 ש"ח למניה לעומת כ-5.3 מיליארד שקל, כ-35.0 שקל למניה ליום 31 בדצמבר, 2021. החברה מפרסמת תחזית FFO למניה לשנת 2022 - תעמוד בטווח של 2.1 ל-2.3 ש"ח למניה.
ה- FFO (ללא השפעת שע"ח) הסתכם לכ-67 מיליון שקל (0.43 ש"ח למניה) לעומת 97 מיליון שקל (0.64 ש"ח למניה) ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת בעיקר מהגדלת הוצאות המימון לרבות הנפקת אגרות חוב היברידיות בהיקף של כ-700 מיליון אירו באמצע שנת 2021, השבתת נכסים לצורך פיתוחם מחדש וגידול של כ-4.6% בכמות המניות כתוצאה מהנפקת הון.
עוד ב-
ההפסד ברבעון הסתכם בכ-321 מיליון שקל (כ-2.03 ש"ח למניה) לעומת רווח של כ-137 מיליון שקל (0.90 ש"ח למניה) ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד נובע בעיקרו משערוך שלילי של מכשירים פיננסיים נגזרים ברבעון בסך של כ-412 מיליון ש"ח לעומת רווח משערוך מכשירים פיננסיים נגזרים ברבעון המקביל אשתקד וכן מגידול בהפרשי מדד של כ- 124 מיליון ש"ח ברבעון לעומת 3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. שערוך הנגזרים השלילי הינו כנגד עלייה בהון העצמי כתוצאה משינויים בשערי החליפין בסך של כ-630 מיליון ש"ח. ברבעון לא נרשמה התאמת שווי נדל"ן להשקעה כתוצאה מעלייה במדד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



