אוכל

איל שני במתיחת פנים: זה מה שהוא עושה לראשונה אחרי 15 שנה

המסעדה הראשונה של איל שני חוגגת 15 ועוברת מתיחת פנים, עם קריצה לעולמות הפיין דיינינג, כיווץ ודיוק של תפריטי הערב והצהרים
מערכת ice | 
אייל שני (צילום מאיר כהן)
מסעדת "צפון אברקסס" של השף איל שני חוגגת בימים אלו 15 שנים, ולראשונה מאז פתיחתה עוברת שינוי מתבקש ומבורך. השף המפורסם, שהוא חלוץ בתחומו, ימשיך לשמור על ה-DNA של המסעדה, אך יקרוץ גם לעולמות הפיין דיינינג עם תפריטי ערב וצהריים מהודקים ומדויקים הכוללים את הקלאסיקות של המסעדה ולצידן מנות חדשות.
ליצירת התפריטים החדשים סגרה המסעדה את שעריה והצוות השקיע את מרצו במתיחת הפנים המחודשת של המסעדה. במשך שבוע שלם מבוקר עד ערב התכנס איל שני עם צוות המטבח בניצוחו של השף גיא כהן. ביחד הם יצרו תפריט חדש המתבונן במסורת של
המקום, מדייק אותה ומעניק לה פרשנות חדשה.

שף המסעדה, גיא כהן. צילום: אריאל עפרון
תפריט הערב החדש של צפון אברקסס מתהדר במנת פתיח נדיבה הנקראת "לאכול לנו את הנשמה והגוף בחמישה ביסים". מי שיזמין את המנה עם השם הפיוטי יקבל אל השולחן
חמש צלחות שתוכנן משתנה לפי חומרי הגלם המצויים בכל יום. 

"לאכול לנו את הנשמה והגוף בחמישה ביסים", צילום: שי נייבורג
את מנת הכרובית הקלאסית החליף השף במנות חדשות כמו: "פום אנה" – גראטן תפוחי אדמה עשוי מ-7 שכבות דקיקות כנייר של תפו"א מזן Butter עם ים של חמאה ומרווה ביניהן, כשהשכבה העליונה והתחתונה מושחמות וקריספיות; מנת פיצה קטנה עם גבינת סקמורצה וכרישה חרוכה וגם מנת לזניה חדשה מבצק חלמונים עם תרד טורקי בלאדי.

צילום: שי נייבורג
תפריט הצהריים אף הוא צומצם והודק, והוא מציע כעת מנות קלילות המתאימות לאמצע יום העבודה. החלוקה היא למנות קטנות (מתחילים) ומנות גדולות יותר (ממשיכים). המנות שהפכו לנכס צאן ברזל של המסעדה עדיין יככבו בתפריט כמו כבדים בבצלים ירוקים, נתח קצבים צלוי או תפוח אדמה בוער. לצידן יוגשו מנות חדשות כמו שניצל וינאי מבשר עגל, המבורגר פפר סטייק ועוד.

קרמו שוקולד ואגוזי לוז, צילום: צילום: שי נייבורג
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה