אוכל

10 דקות עבודה: הסיר שסוגר פינה לארוחת צהריים

בא לכם לתקתק סיר טעים בכלום עבודה? המתכון של ספיר בורגיל לעוף עם תפוח אדמה ואפונה יכבוש את הלב והבטן שלכם. וגם של הילדים - זה הכי חשוב
מערכת ice |  1
עוף ותפוח אדמה (צילום sapir_borgil_aklom)
ספיר בורגיל, יוצאת "האח הדול" ומשפיענית רשת אהובה במיוחד, משתפת את העוקבים והעוקבות שלה במתכונים קלילים ופשוטים. המתכונים שזוכים כל פעם לאהדה והצלחה רבה, הם מתכונים שכל אחד ואחת יכולים להתחבר אליהם ולהכין בית. הפעם היא מציגה - תבשיל עוף עם תפוח אדמה ואפינה בסיר אחד. כלום עבודה ויש לכם ארוחת צהריים בריאה. 
מצרכים:
בצל חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדומה חתוכים לפרוסות
עופות - שוקיים וכרעיים
חופן שמיר
חופן כוסברה
8 שיני שום שלמות
1 חבילת רסק קטנה 
אפונה מפחית שימורים
תבלינים: כף וחצי אברקת מרק עוף, חצי כף פלפל שחור, חצי כף צ'ילי יבש, כף וחצי פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום
כף דבש
כף רוטב טריאקי
חצי כף סוכר
בסיר רחב לטגן את הבצל הקצוץ ללא שמן.
להוסיף את תפוחי האדמה ולהמיך בטיגון 5 דקות.
להוסיף חצי כוס שמן וממשיכים לטגן (בשלב הזה אפשר גם להוסיף פלפל חריף)
מוסיפים לסיר את השמיר והכוסברה, שום ורסק.
מוסיפים את העופות לסיר ו"סוגרים" אותם מכל כיוון.
פותחים את התבלינים עם שמן בכלי נפרד ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האפונה 
מכסים במים כמעט עד החצי
מוסיפים דבש, טריקאקי וסוכר ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מעבירים לתנור להמשך בישול על 250 מעלות ללא מכסה למשך חצי שעה נוספת. מדי פעם להרטיב את העוף ברוטב שלא יתייבש.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ??
    סער 05/2025/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חצי כוס שמן????
    סגור