אוכל

ארוחת חג בפחות מ-150 שקל: סידרנו לכם תפריט מרשים לשבועות בכלום כסף

4 מנות וקינוח אחד. אפשר לחגוג את שבועות בלי לקרוע את הכיס. בזמן שיוקר המחייה משתולל, סידרנו לכם תפריט מרשים ולא יקר בכלל לחג
מערכת ice | 
שבועות (צילום shutterstock)
יוקר המחייה משתולל וגבינות הן לא דבר תמיד זול. איך אפשר בכל זאת לחגוג בכבוד? לכבוד שבועות אספנו ארבעה מתכונים מרשימים ויפים שיסדרו לכם את החג המשפחתי בפחות מ-150 שקלים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה רק להוסיף ירקות טריים לשולחן.
פשטידת בצל:
מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת:
ביצים - 2 יחידות ( 2.32 שקל)
קוטג' 5 אחוז - 2 גביעים של 250 גרם כך אחד (11.80 שקל)
3 בצלים - (3 שקל)
6 כפות קמח/60 גרם קמח (0.24 שקל)
100 גרם גבינה צהובה  (8.5 שקל)
סך הכל עלות: 25.86 שקל
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד הזהבה בשמן זית
מוציאים מהמחבת לקערה ונותנים להם להתקרר למשך כ-10 דקות
שהבצלים קרים מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד הגבינה הצהובה), מתבלים במלח ופלפל. 
מערבבים היטב לבלילה אחידה, שופכים לתבנית אינגליש קייק ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות עד הזהבה.
פסטה שמנת פטריות
מצרכים:
חבילת פסטה פנה (3.90 שקל)
2 מיכלים של שמנת לבישול 15% (18.40 שקל)
פטריות שמפניון טריות (16.7 שקל לצמד בסלסלה)
50 גרם חמאה (2.3 שקל)
3 שיני שום (0.5 שקל)
100 גרם גבינת פרמז'ן (18 שקל)
סך הכל עלות: 59.80 שקל
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עם מעט מלח
חותכים את הפטריות (אפשר להוריד רת הרגל ואת הזימים השחורים - לפי הטעם האישי)
מטגנים במעט שמן זית
מוסיפים את החמאה ומעט מים עד לכיסוי 
כשהפטריות שחומות מוסיפים את השמנת המתוקה, מעט ממי הבישול של הפסטה
מתבלים במלח ופלפל
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומחכים שהרוטב יסמיך מעט
מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים
להגשה: מגרדים פרמז'ן מעל הפסטה
עוגת ביסקוויטים:
מצרכים:
חבילת ביסקוויטים (8.9 שקל)
2 מיכלים של שמנת עמידה להקצפה (14.6 שקל)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (8.8 שקל)
חלב (7.10 שקל לקרטון של 3 אחוז)
סך הכל עלות: 39.40 שקל
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודיניג ומוסיפים כחצי כוס חלב בהדרגה (כדי שהבלילה תהייה קלילה ולא סמיכה מדי)
מסדרים בתבנית שכבה של ביסקוויטים שטבלנו אותם בחלה, מורחים מעל מעט מהקצפת שהכנו וממשיכים לעבוד בשכבות עד מעלה התבנית.
קציצות ירק מטוגנות
10 תפוחי אדמה (כ-5 שקלים)
2 בצלים גדולים  קצוצים (1.5 שקלים)
צרור פטרוזיליה קצוץ (4.5 שקל)
2 ביצים (2.32 שקל)
5 כפות קמח (0.20)
שמן קנולה (8.9 שקל לליטר)
סך הכל עלות: 22.42 שקל
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד לריכוך (עצלנים יכולים לגרד בפומפיה ולא לבשל)
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים ונותנים להם מעט להתקרר.
מוסיפים את שער המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
מחממים שמן בגובה של כ-3 סמ" במחבת
כשהשמן רותח, יוצרים עיגולים שטוחים בין 2 כפות מהבלילה ומטגנים
כשהקציצה מזהיבה - הופכים אותה לצד השני
מוציאים אל נייר סופג
סך הכל שולחן החג - 147.48 שקל
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה