אוכל

אייל שני ו"הסלון" ממציאים עצמם מחדש: ארוחת השף החדשה והמשתלמת

אייל שני פותח מסעדות בקצב מסחרר בכל פינה בגלובוס, אך המסעדה שתמיד תישאר "הבייבי" שלו היא "הסלון". כעת, מסעדת השף היוקרתית שהפכה למוקד עלייה לרגל של בליינים בתל אביב, החלה להגיש "ארוחת טבחים", שמאפשרת לכם ליהנות מחוויה של ארוחת שף יוקרתית במחיר שכבר לא תמצאו בישראל
רעי שני | 
אייל שני (צילום אינסטגרם/ eyaltomato)
אייל שני, אחד השפים המצליחים ביותר בישראל, מחזיק יחד עם שותפו שחר סגל בעשרות מסעדות מסביב לעולם וגם כאן כמובן בישראל. אבל יש אחת, יחידה במינה, שנחשבת ל"בייבי" של השף ולמסעדה היוקרתית ביותר שלו - מסעדת "הסלון".
"הסלון", שנחשבת לאחת ממסעדות השף הטובות ביותר בישראל, היא מסעדה יוקרתית מאוד שממוקמת ברחוב מעבר יבוק שבתל אביב, אליה מגיעים מאות מבלים בכל שבוע כבר שנים על גבי שנים, רבים מהם לקוחות קבועים שיודעים מה טוב בחיים, כדי ליהנות מהאוכל והאווירה הייחודית שהיא מציעה. לאחרונה, החל שני להגיש ארוחת שף מיוחדת שנקראת "ארוחת טבחים", בה הלקוחות יכולים ליהנות מארוחת שף ברמה הגבוהה ביותר ובמחירים משתלמים.
למעשה, "ארוחת הטבחים" במסעדת "הסלון" מציעה 5 מנות, עם כוס יין או קוקטייל, במחיר של 380 שקל בלבד לאדם, כאשר הארוחה מותאמת לזוגות. הארוחה מוגשת בימים רביעי וחמישי בין השעות 18:30 ל-21:00, ומציעה חוויה יוצאת דופן.
 

"זה כל-כך פשוט. אף אחד מאיתנו לא באמת אומר את מה שהוא חושב בתוכו, צריך להיות מאוד אמיץ וכנה כדי להגשים במציאות את כל מי שאתה. ובשביל זה את פה, כדי להעניק לנו את הזכות לפרוט על מיתרי היצירתיות הכי אינטימיים שלנו בשבילך. ומה את תקבלי? כנות לב. שכבר כמעט ולא נשמעת במטבחי העולם", כתב אייל שני וצדק בכל מילה
היצירתיות והפשטות באוכל של שני הם משהו להתגאות בו. ישנם המון שפים שמנסים להתחכם באוכל, להוסיף ולהוסיף טעמים עד כדי כך שהמהות נעלמת. אצל אייל שני המצב הוא הפוך לגמרי. חומרי גלם מקומיים, עונתיים וטריים מהאדמה, מהים, מהרפת, מבלי להעמיס יותר מדי, יוצרים קסם של פשטות שכל-כך חסרה היום.
ארוחה אינטימית, מלאה בצבעים וטעמים עמוקים שכבר קשה למצוא, ובזמן שיוקר המחיה משתולל בישראל, המחיר שמציע שני לארוחת השף המופלאה שתקבלו ב"הסלון" - כבר בלתי אפשרי למצוא בז'אנר של מסעדות השף היוקרתיות בישראל כיום.
ארוחת טבחים במסעדת "הסלון". (צילום: דנה לביא)
בכל יום הארוחה משתנה לפי חומרי הגלם המותאמים וה"שיגעונות" של הטבחים. להתחלה, כל אחד מהסועדים קיבל סשימי טונה בלופין שהייתה טרייה להפליא, והרגישה כאילו ממש דגו אותה לפני רגע.
הטונה הוגשה עם חזרת ושמן תאנים, על מצע של קרפצ'יו תאנים. הטקסטורה לא נופלת מאף מסעדת מישלן בעולם, עם משחק טעמים של חריף ומתוק, ביסים רעננים, טריים וממכרים שפותחים את הארוחה בדיוק כמו שתרצו לפתוח אותה.
סשימי טונה עם תאנים. תנו לצבעים לדבר בעד עצמם (צילום: דנה לביא)
מכאן, זה רק עלה ועלה ועלה. למה השנייה כל סועד קיבל את הממתק הכי מלוח שתאכלו (בקטע הכי טוב שיש כמובן). מדובר במנה שנראית כמו מעין בקלווה מתוקה, אך היא בדיוק ההפך מבחינת הטעמים. מדובר בכרוב ממולא בגבינת ריקוטה מושלמת שמכינים במקום, שוכבת בתוך רוטב של חמאה חומה ופיסטוקים מפוזרים להם מעל. מנה ששיחקה לנו בראש ובחך כמו שהרבה לפניה לא הצליחו.
הכרוב המלוח הכי מתוק שתאכלו בחייכם (צילום: דנה לביא)
המנה הבאה שקיבלנו, גם כן לכל סועד, היא מנת שרימפס טרי חרוך בטאבון, שהיה עשוי לעילא ולעילא, מוגש עם יער שלם של עלי רוקט טריים, ירקות בטאבון בהם במיה שמתפוצצת בפה, עגבניות ובצל לבן. מנה טרייה ורעננה שעשויה לשלמות.
מנת שרימפס מהאגדות (צילום: דנה לביא)
וכמובן שיש פתרון גם לאוכלי הכשר. במידה ואינכם אוכלים פירות ים, תקבלו מנה אישית של טטאקי אלבקור בסגנון יפני, מוגש ברוטב של זרעי עגבנייה וקפיר ליים, מוגש על אורז סושי.
טטאקי אלבקור. אופציה מושלמת למי שפחות אוהב פירות ים (צילום: דנה לביא)
המנה הבאה מוגשת לכל זוג. אם עד עכשיו היינו בעולמות הים תיכוני/ערבי/אסיאתי, הגיע הזמן לעשות קפיצה קטנה לאיטליה. לזניה מצוינת עם חציל בפרפום, עגבניות ופרמזן. מה עוד יש להוסיף על מנה כזאת?
לזניה וכל מילה נוספת מיותרת. (צילום: דנה לביא)
לסיום, קיבלנו מנת בשר זוגית לבחירה. האחת, סנדוויץ' קורנדביף מופלא, רק עם הלב של הלחם, מוגשת עם איולי חלומי, בצל ירוק וסלט קולסלואו. האופציה השנייה היא שיפוד נתח קצבים במידת עשייה מדיום, מוגש על זרעי עגבניות וסלסלת בצל ירוק. 
וואו! איזה סנדוויץ' קורנדביף. (צילום: דנה לביא)
שיפוד נתח קצבים שעשוי לשלמות (צילום: דנה לביא)
אז מה עוד אפשר לבקש? ארוחה ברמה הכי גבוהה בישראל, עם משחקי טעמים וטקסטורות שמעטות המסעדות שיודעות להגיע אליהם, במחיר שלא נתקלים בו במסעדות שף יוקרתיות בארץ. ונגיע לשאלה שבטח אתם שואלים את עצמכם - האם זה משביע? אז כן. ללא כל ספק. מדובר בארוחה משביעה לחלוטין, ובנוסף לכל גם מגיעה עם כוס יין או קוקטייל לבחירה. אז מה צריך יותר מזה בעצם?
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה