אוכל
אייל שני והמסעדה הכשרה עברו דירה - אבל האם הקסם נשאר?
אייל שני פתח את מסעדת "מלכה" המפורסמת "כדי לשמש כמעין גשר בין העולם הדתי לעולם התל אביבי". כעת, המסעדה האהובה שנוגעת בכל סוגי האוכלוסיות בישראל עברה דירה, גדלה, הכניסה מנות חדשות ואף החלה לאחרונה להציע ארוחת אפרטיבו משתלמת. אבל האם הקסם נשאר? יצאנו לבדוק
אייל שני הוא ללא ספק אחד השפים המוצלחים והמוכשרים שקיימים במדינת ישראל. מי שנחשב בעבר למלך הפיתות והעגבניות, הפך לאימפריה של ממש כשהוא פותח סניפים בכל פינה בגלובוס. בין כל המסעדות של שני יש אחת מוצלחת במיוחד, שנפתחה כדי "לשמש כמעין גשר בין העולם הדתי לעולם התל אביבי", לפי שני, והיא בהחלט מצליחה ובענק.
"אפשר לראות בה לא מעט חובשי כיפה, אבל גם המון אנשי עסקים או עורכי דין בצהרים, שכנים שגרים ליד וזו מסעדת הבית שלהם. או פשוט חבר׳ה תל אביבים שאוהבים לאכול אצל איל שני, ולאו דווקא אוכלים כשר בדרך כלל, אבל הפעם הם מארחים חבר או קרוב משפחה ששומר על כשרות ושמחים לקחת אותו למלכה, לאכול את המנות שהם אוהבים מהמסעדות האחרות ולחוות את האווירה השמחה והתל אביבית שיש במסעדה", אמר השף וצדק בכל מילה.
את התפריט של "מלכה", התל אביבית הכשרה של איל שני, שעברה לאחרונה ממשכנה המקורי בבית אסיה לחלל ענק ומעוצב לעילא בעזריאלי מידטאון, מובילות הקלאסיקות שלו, לצד מנות חדשות ומופלאות.
מנת השניצל ממולא בפירה האייקונית של ה"מלכה" (צילום: אריאל עפרון)
בין היתר תוכלו למצוא בתפריט את השניצל הממולא בפירה המפורסם (96 שקל), קבאב על פוקאצ'ה (131 שקל), מאזה של העיר העתיקה (68 שקל), פסטה ראגו (75 שקל) וכמובן השעועית לימה האייקונית (46 שקל).
לצד אלו, ובזכות המטבח החדש והיצירתי של המסעדה בניצוחו של השף בפועל המוכשר נעם מויסה, נוספו מנות חדשות ומשגעות בהן: סופריטו דה רג'ינה דה לולו (97 שקל) - סופריטו של עוף, ציר עוף, בצל מקורמל ותפו"א. און סלדה דה פרגולה - סלט מפסטה פרגולה, ליים, ירק, בזיליקום, חריף וענבים ירוקים. טרטר טורו נופל מהסכין (89 שקל) - ברוסקטה של טרטר טורו טונה בלו פין טרוף ברוטב טרטר יהודי עם חזרת לבנה ושמיר ועוד.
השף המוכשר נעם מויסה שמנצח על ה"מלכה" (צילום: אסף קרלה)
הקו המנחה את כל מסעדותיו של איל שני נשמר גם כאן: חומרי גלם מקומיים, עונתיים וטריים מהאדמה, מהים, מהרפת והלול. בתפריט היין של מלכה מככב מגוון של יינות ישראלים כשרים, משובחים ומעניינים, שנבחרו על ידי אנשי ״בוסר״, המובילים את עולם היין בכל מסעדות שני. בנוסף לכך, ישנו תפריט קוקטיילים רחב ידיים ממנו הזמנו אפרול שפריץ כדי לפתוח את התיאבון. אז יצאנו לבדוק האם גם אחרי שעברה דירה - הקסם של המלכה נשאר אותו דבר?
ובכן, נתחיל מהסוף. לא רק שהקסם נשאר הוא אף עבר שדרוג של ממש. המקום החדש מזמין מאוד, גדול, מושקע, עם מוזיקה מקפיצה ברקע כיאה למסעדותיו של השף, שירות אישי ונהדר ומעל לכל האוכל הנפלא שעושה כבוד גדול למטבח הכשר.
בנוסף לכך, המסעדה מציעה אפריטיבו: תפריט מצומצם של מנות ביס (בין 5-9 מנות מתחלפות) וקוקטיילים קלאסיים שמוגש בין השעות 17:30-19:00 ביחד עם הנחה של 40% על כל תפריט האלכוהול. ועסקיות צהריים, שמוגשות בין 12:00 ל-16:00 ובמחיר של העיקרית תוכלו ליהנות ממנת לחם עם טחינה, מנה ראשונה וכוס שתיה.
כדי לפתוח את התיאבון קיבלנו צלחת חריפים (32 שקל) מקפיצה שהגיעה בליווי פלוט (לחם מאורך), ובה חזרת, צ׳רשי, סחוג, אריסה ופלפל חריף מטוגן. למנות ראשונות קיבלנו את הסלט פרגולה (פתיתים איטלקיים) (57 שקל), עם פירות וירוקים, מתובל בליים וסירופ ענבים. מנה מעט חמוצה ופשוטה יחסית שהגיעה עם פירות טריים רעננים.
צלחת חריפים לפתיחת התיאבון (צילום: רעי שני)
אחת המנות שגנבו את ההצגה הייתה הברוסקטה במיה (59 שקל). יש הרבה מה לטעות עם במיה, אבל אם אתה עושה אותה בצורה מדויקת אין דבר יותר טעים מזה. ואכן, הבמיה הייתה קריספית ועשויה לעילא, הגיעה על מצע של ברוסקטה פריכה ומטמטמת עם ויניגרט ליים, שמיר, שום, פלפל חריף ירוק קצוץ ושחלת עגבנייה. ביסים מצוינים שפשוט היה קשה להפסיק איתם.
ברוסקטה במיה מהאגדות (צילום: רעי שני)
עוד מנה שכיכבה בראשונות היא מנה יחסית חדשה במסעדה. מדובר במנה שנקראת פולקע פטרייה (69 שקל) - פטריות אוייסטר מטוגנות לשלמות בטמפורה פריכה עם איולי שמיר. מנה שגם ממנה פשוט לא תרצו להפסיק לאכול ובעיקר לטבול. בנוסף לכך, הזמנו את מנת הפיצה בורקעס זעתר (51 שקל), בצק מלא בעלי זעתר טריים ובצל ירוק על קצף עגבניות וסחוג. מנה מרעננת וקלילה עם בצק דק וטעים שעושה חשק לעוד.
מנה מסחררת של פולקע פטרייה (צילום: רעי שני)
למנות עיקריות הזמנו את הבית ספר לטוניסאים (89 שקל) - תפו״א, פלמידה לבנה (כבושה כמו טונה מקופסת שימורים, אבל בקטע טוב כמובן), סלט ירקות קצוץ, ביצה קצוצה, איולי ואריסה. מנה טעימה, גדולה ומשביעה.
עוד הזמנו את מנת הטלה בבישול ארוך (135 שקל). מדובר בטלה מהטעימים שאכלתי בחיי, נמס ומתפרק, מבושל ברוטב מתקתק עם ירקות שורש ושומרים. אבל ה-מנה העיקרית שקיבלנו היא ללא ספק הבליני עם בשר אונטריב (95 שקל) בבישול ארוך, איולי, חסה, מלפפון חמוץ ובצל סגול. מדובר למעשה בפנקייק ממולא בבשר וירקות, מנה שמגיעה מהמטבח הרוסי שם היא בדרך כלל מוגשת עם גבינה וסלמון, אך כאן לקחו את זה לכיוון הבשרי וזה הצליח בענק.
ביסים מהאגדות של בליני עם בשר אונטריב (צילום: רעי שני)
לסיום אי אפשר בלי מתוק. למרות שמדובר בקינוחים פרווה, הם היו לא רעים בכלל, בעיקר המלבי המפורסם של אייל שני, כאשר גם שאינו עשוי משמנת עשה את העבודה בגדול. יחד איתו קיבלנו בסבוסה שהייתה מעט יבשה, עוגת נמסיס שוקולד וקפה, מוס חלבה ומוס שוקולד מותקים וטעימים.
עוד ב-
פלטת קינוחים עם המלבי המפורסם (צילום: רעי שני)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כשר? כבר לא כשר!רוני 07/2025/18הגב לתגובה זו0 1לא נכנס למסעדות כשרות תודה!סגור



