אוכל

המסעדה הטובה בישראל מציגה: ארוחת שף חלומית במחיר שווה לכל כיס

מסעדת תריסר התל אביבית של השף המצליח ענר בן רפאל פורמן, יצאה לאחרונה עם תפריט אפרטיבו חדש שמוגש בין השעות 18:00-19:00, המציע לכם מנות שף מופלאות במחירים שווים לכל כיס. יצאנו לבדוק על מה כל המהומה ופייר? התרגשנו
רעי שני |  6
ארוחת אפרטיבו בתריסר (צילום פביאן בראל)
ענר בן רפאל פורמן, הוא ללא ספק אחד מהשמות החמים ביותר כיום בעולם המסעדנות בישראל. השף המוכשר, שמוכר לכולנו הרבה בזכות תכנית האירוח שהגיש בכאן 11, "ארוחה של החיים", מנהל ביד רמה בשנתיים האחרונות את מסעדת השף הטובה ביותר בתל אביב כיום, "תריסר", שממוקמת בנמל תל אביב מול נוף עוצר נשימה ומגישה אוכל מקומי, עונתי ומיוחד במינו.
ב"תריסר", מתמקד ענר בתוצרת מקומית עונתית עם מנות המתבססות בכל פעם על חומר גלם ראשי אחד, בדגש על ירקות ופירות הנמצאים בשיאם. כמו במסעדותיו הקודמות של בן רפאל פורמן – איגרא במשק, אלטער ואיגרא רמא, גם בתריסר – על שם תריסר חודשי השנה - ממשיך השף ומחדד את הקשר המובהק שלו לתוצרת מקומית וליבול האדמה והים.
הדבר מתבטא, אם בבחירת חומרי הגלם ותזמונם ואם בקשר עם חקלאים ומגדלים מכל חבלי הארץ ובעבודה הדוקה עם מלקטים מומחים. גם בגזרת היין המוגש במסעדה ניכרת העדפת השף ליינות מיקבים מקומיים, רובם יקבי בוטיק מצוינים.
לאחרונה, ובמטרה להנגיש את האוכל הייחודי של "תריסר" לקהל הרחב, מקיימת המסעדה את מסורת האפריטיבו שנולדה באיטליה. במסגרת זו, מציעה המסעדה ארוחת שף מצוינת במיוחד במחירים שווים לכל כיס. אז מה אנחנו חושבים על הארוחה שכל תל אביב מדברת עלייה בימים אלו? יצאנו לבדוק ופייר? התרגשנו בטירוף.
השף ענר בן רפאל פורמן בפעולה ב"תריסר" (צילום: חיים יוסף)
האפריטיבו של "תריסר" זמין בין השעות 18:00-19:00, בימים שני עד רביעי, והוא כולל חמש מנות פתיח נדיבות ומקוריות במחיר נגיש ושווה במיוחד של 66 שקלים, מבחר יינות ישראליים ב-48 שקלים לכוס ו-15% הנחה על כל המנות והמשקאות בתפריט הערב המורחב. 
בין המנות באפרטיבו של המסעדה האהובה ניתן למצוא מנות מנצחות במיוחד: פרוסת מחמצת של חגי איש הלחם, שמלווה את כל האפרטיבו ומאפשרת ניגוב בקלאס לכל המנות המוגשות. מנות מטוגנות ופריכות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן בהן: בצק פריך מטוגן ממולא בזעתר, בצל ולימון וחריף של עגבניות ופלפלים. קישוא טמפורה המלווה ביוגורט חריף ונענע מיובשת.
 
עוד מוגשות באפרטיבו מנות מיוחדת שמשקפות בצורה מושלמת את היד של ענר, שמתחמחה במנות המבוססות על מוצר אחד. כך למשל ניתן למצוא מרק חציל חם: מוגש עם קציפת פטה ונענע; קונסומה עגבניות: עגבניות מגי לחות, שמן בזיליקום, עשבי תיבול; תפו"א מאודה ומטוגן: חמאה חומה מוקצפת, תמרים, גבינת לשם מגוררת וכל זה ב-66 שקלים בלבד כאמור.
בנוסף על כך, בתפריט כאמור מוגשות מנות עונתיות ב-15% הנחה על כל התפריט. תפריט המסעדה מחולק לארבע קטגוריות: מנות קרות מבוססות ירקות, מנות ירקות חמות, דגים ופירות ים ובשר. אין חלוקה למנות ראשונות ועיקריות, וההמלצה היא לחלוק את המנות בין הסועדים.
מנת שעועית עם לאבנה שיעשה לכם נעים בכל הגוף (צילום: רעי שני)
כחלק מהתפריט המלא טעמנו את מנת השעועית, שמוגשת בשילוב של לאבנה מעושנת בעלת ארומה מיוחדת במינה, יחד עם קריספי שום וחריף; תירס צעיר שלם שמוגש על קרם תירס, מנת בצלים מרשימה: בצל שלם ממולא בגבינת גרוזינית מיוחדת שמוגשת עם מלא קריספי בצל ובצל ירוק שלם.
תירס צעיר שלם עם תירס, תירס ועוד פעם תירס (צילום: רעי שני)
בנוסף לכך, טעמנו מקבב דג ים עם שומן טלה שמציג שילוב לתפארת בין דג לבשר - הטעם מרגיש ממש כמו קבב של בשר, אך השילוב עם הדג מקליל את השומן וללא ספק מדובר באחד הביסים המיוחדים ביותר של הערב.
מנת קבב דג ים שתשחק לכם בראש, בחך ובעיקר בלב  (צילום: רעי שני)
בנוסף לכך, טעמנו מהטורו בלופין עם בר בלאן, צ'יפס כרישה ויוזו קושו, ומהרביולו קובה הנדיר: רביולו ענק (!) ממולא בשוק טלה בבישול ארוך שנימוח בפה, ציר טלה עמוק, שעועית, יין לבן, חמאה, כוסברה וחריף, או בקיצור - חלום בפה. אבל אחד הדברים הכי טעימים שאכלנו בחיים שלנו, הגיע ממש ממש בסוף הארוחה. קינוח מטורף של סטיקי טופי עם מלא קרם טופי ומסקרפונה שפשוט לא תצליחו להפסיק לאכול.
סטיקי טופי. הקינוח הכי טעים שתאכלו בחיים - וזה באחריות (צילום: רעי שני)
השף ענר ידוע כשף שמסרב ליפול לבנאליות, מוציא תחת ידיו מנות מקוריות, טעימות, ושונות, כאלה שלא ניתן למצוא באף מסעדה אחרת בארץ, והן מאתגרות את המחשבה ואת החך. למשל, בין המנות בתפריט ניתן למצוא לשון עגלה בצ'ימיצ'ורי משמש, ציר טלה, משמשים שרופים ושמן בזיליקום.
מנת בצלים ממולאת בגבינה עם עוד ועוד בצלים (צילום: רעי שני)
אבל השוס האמיתי היא מנה שלא תטעמו באף מקום בארץ שמגיעה בזכות שיתוף פעולה עם רע סופר, שמלקט פטריות ברמת הגולן ומגדל פטריות מרפא, בה תקבלו פיצ'י מבצק קוּבֶּה עם פטריות קורדיספס וציר קורדיספס, חמאה וגבינת לשם מחוות הנוקד. עוד מנה ולא שגרתית אך מופלאה היא ברוסקטה טלה מבפנים: קרם פטרוזיליה, שומן כליות, בטן טלה, דובדבנים, גרמוטלה. 
בשורה התחתונה, מסעדת "תריסר" היא ללא ספק הדבר החם ביותר כיום בישראל ובצדק. לשבת בקומה השנייה של שוק הנמל, מול נוף עוצר נשימה של הים התיכון, במסעדה עם שירות ברמה של מסעדת מישלן, לא פחות מכך, עם אוכל שמטריף את החך ובמחיר נגיש לכל כיס.
 
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הרבה חירטוטים
    לסיכום 05/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומעט אוכל
    סגור
  • 3.
    פרוסה? איזה נדיב
    הרעב 05/2025/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פרוסה? תודה רבה באמת
    סגור
  • 2.
    תודה רבה לדוד..חסכת לי גם דלק (ל"ת)
    אנה 05/2025/23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    רעב
    דוד 05/2025/23
    הגב לתגובה זו
    3 0
    היינו 9 איש..ארוחת טעימות יקר..יצאנו רעבים
    סגור
  • המסעדה הטובה
    אין שם 05/2025/24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא ראיתם בכתבה ובצילומים ?דוגמיות של אוכל פלצני לשבוע ממנו אי אפשר.
    סגור
  • זה לא לשבוע
    טוטו 05/2025/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה לא לשבוע זה לשתות, לפטפט קצת וללכת הביתה לאכול
    סגור