אוכל

הטיפ הפשוט שיהפוך את הלחם שלכם לבריא יותר

בלוגרית ההורות מעיין רייכמן, שיתפה אמש את 109 אלף עוקביה כיצד שינוי קל באופן צריכת הלחם שאנחנו קונים עשוי להפוך אותו לבריא יותר - והכל בלי לשנות רכיבים או כמויות

מערכת ice | 
לחם (צילום pixabay)
לחם בריא הוא לחם מדגנים מלאים? לא רק מתברר. הבלוגרית מעיין ריייכמן חשפה אמש בפני עוקביה כי לחם בריא הוא גם לחם שהוקפא ואז נקלה לפני הצריכה.
"כשמקפיאים פרוסות לחם ואז קולים אותן – העמילן שבהן משתנה והופך לעמילן עמיד (Resistant Starch), שמתעכל לאט יותר ועשוי להפחית את העלייה ברמות הסוכר בדם", כתבה רייכמן. "זה טריק פשוט שיכול לעזור באיזון גלוקוז וגם לשמור על הלחם לאורך זמן!"
בלוגרית ההורות אף הביאה מקורות מדעיים למידע: "במחקר קליני מ‑2008 ב‑European Journal of Clinical Nutrition,  נמצא כי בלחם לבן שהוקפא ולאחר מכן עבר חימום – מדד תגובת הסוכר בדם (IAUC) ירד בכ‑39% בהשוואה ללחם טרי. מחקר חדש יחסית מ‑2023 הראה תוצאות דומות גם לאחר הקפאה של 3–7 ימים, כאשר זמן השהייה בקפאה לא הגדיל את העמילן העמיד אך סייע בהורדת תגובת הסוכר".
 
על פי המאמנת לתזונה טבעית, הדס כהן קליין, ההסבר נכון אבל רק חלקית: "קירור עמילן (אורז, קמח חיטה, בננה) הופך אותו מסוכר זמין למשהו שיותר דומה לסיב, ככה שחלקו לא מתפרש כסוכר בגוף שלנו. אבל, כשמחממים אותו בחזרה, הערך הסוכרי שלו חוזר. כלומר האפקט הזה נכון רק כשאוכלים אותו קר. ההצנמה מחזירה את הזמינות הסוכרית ואף מעלה אותה משום שגם היא מייבשת את הלחם ומוציאה ממנו את הנוזלים שסייעו בהאטת קצב עליית הסוכר בדם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה