אוכל

חנוכה מתקרב ומפחדים על הגזרה? אל דאגה - מתכון דיאטתי ללביבות

לקראת חג החנוכה דיאטנית קלינית והיועצת של חברת הרבלייף מציעה גרסה קלה, צבעונית מזינה ומתאימה לכל המשפחה שך הלביבה המסורתית של חג האורות
מערכת ice | 
לביבה (צילום יחץ)
לקראת חג החנוכה, הדיאטנית הקלינית ויועצת חברת הרבלייף ורוניקה מייזלר מוסרת באדיבותה מתכון חדש ללביבות עדשים וירקות, שמאפשר ליהנות מהטעמים המסורתיים מבלי להעמיס קלוריות. המתכון משלב עדשים, ירקות טריים ותיבול חכם ליצירת לביבה חגיגית, בריאה ומזינה, שמחממת את הלב לכל המשפחה.
רכיבים למתכון (לכ־20 לביבות):
2 בצלים קצוצים
2 כוסות עדשים ירוקות/חומות לאחר השריה
1 בטטה בינונית
2–3 גזרים או 2 קישואים
3 עלי סלרי
½ צרור פטרוזיליה או כוסברה
2 ביצים
½ כוס קוואקר דק (שיבולת שועל)
3–4 כפות קוטג’ 3–5% או יוגורט יווני 5% (אופציונלי)
תיבול:
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1 כפית כמון
1 כפית שום כתוש או ½ כפית שום גבישי
תוספת מומלצת: ½ כפית כורכום + קורט פפריקה מעושנת
אופן הכנה:
טיגון קל: לטגן את הבצל בכף שמן זית עד השחמה עדינה.
בישול העדשים: להוסיף את העדשים, למלא מים עד כיסוי ולבשל עד ריכוך כמעט מלא. להשאיר מעט לחות לשיפור המרקם.
טוחנים ירקות: במעבד מזון – לטחון גס את הבטטה, הגזרים/קישואים, הסלרי והפטרוזיליה.
מערבבים הכול: בקערה גדולה – לשלב ירקות, עדשים, ביצים, קוואקר ותבלינים. במידה ומוסיפים קוטג’/יוגורט, להוסיף בשלב זה. המרקם צריך להיות יציב אך רך, כמו תערובת קציצות.
אפייה: ליצור לביבות על נייר אפייה משומן, לרסס מעט שמן מעל לקבלת קריספיות, ולאפות ב-180° במשך 25–30 דקות עד הזהבה.
המתכון הזה מאפשר לחגוג את חג האור עם מנה מסורתית, טעימה שנחשבת כלא בריאה באתוס הציבורי - ולהפוך אותה לבריאה וכזאתי שמתאימה לילדים ולכל מי שרוצה ליהנות בלי רגשות אשם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה