בעולם
ארה"ב יוצאת לרחובות: הפגנות כנגד ממשל טראמפ
מחאות נגד ממשל טראמפ התקיימו במספר מוקדים רבים ברחבי המדינה ביניהם, הבית הלבן ביום השנה ה-250 לתחילת מלחמת העצמאות של ארה"ב. המפגינים טוענים כי הנשיא פוגע בעקרונות שעליה המדינה בנויה
המחאות כנגד ממשל טראמפ מתרחבות ברחבי המדינה. אמש (שבת) התקיימו ההפגנות המכונות "50501", "50 הפגנות, 50 מדינות, תנועה אחת", ההפגנות נועדו לחפוף את יום השנה ה-250 לתחילת מלחמת העצמאות האמריקאית. המפגינים טוענים כי הנשיא פוגע בעקרונות שעליה בנויה ומושתת המדינה האמריקנית.
לפי דיווח של אתר פוליטיקו, בין מוקדי ההפגנה הרבים היה מול סוכנות הרכב של טסלה בבעולותו של איש העסקים ובעלי הרשת החברתית X, אילון מאסק. כזכור, הנשיא האמריקני מינה את מאסק כאחראי על צמצום הממשל הפדרלי.
אחד מעובדי ממשל לשעבר, בן 76 סיפר: "אני לא יכול לשבת בצד בידיעה שאם אני ואחרים לא נמחה, העולם שנשאיר לילדינו הוא לא עולם שאני רוצה לחיות בו".
ההפגנה הגדולה התקיימה מול הבית הלבן, מפגינים צעדו וחלקם החזיקו כרזות שעליהן נכתב "תסירו את זכויותינו" ו"עצרו את תפיסת הכוח", שהדהדו את החששות מהשימוש האחרון של הממשל בפקודות ביצוע ובקיצוצים התקציב.
אחד המפגינים, תומאס בספורד סיפר לסוכנות הידיעות AP את תחושתיו: "זו תקופה מסוכנת מאוד באמריקה לחירות",. והמשיך: "רציתי שהבנים ילמדו על מקורות הארץ הזאת ושלפעמים אנחנו צריכים להילחם למען החופש".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.קפלן השרצים במהדורת ארה"ב הפרוגרסיבית איכס (ל"ת)דן 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0סגור



