בעולם

אבל בעולם התרבות: הזמר האהוב הלך לעולמו בגיל 71 בלבד

אמן האוונגרד דיוויד תומאס הלך לעולמו בגיל 71: עד יומו האחרון, עבד על אלבום חדש ואוטוביוגרפיה – פרויקטים שהובטח כי יושלמו
מערכת ice | 
זמר-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
דיוויד תומאס, הסולן פורץ הדרך של להקת הפוסט-פאנק האגדית Pere Ubu, הלך לעולמו ב-23 באפריל לאחר מחלה ממושכת. על פי הודעת הלהקה בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה, שיר של להקת MC5 התנגן ברדיו ברגע מותו. תומאס, בן 71 במותו, הותיר אחריו מורשת מוזיקלית מהפכנית שנשענה על ניסיוניות גולמית, תחכום רעיוני וסירוב מתמשך להתפשר.
הלהקה הוקמה ב-1975 בקליבלנד, אוהיו – עיר תעשייתית מתפוררת, שהשפעתה על הסאונד של Pere Ubu הייתה מובהקת. שילובים בלתי שגרתיים של סינתיסייזרים פרימיטיביים, סקסופון צורם, גיטרות חורקות ועיבודים אפלים – כל אלה עטפו את קולו הייחודי והבלתי מתפשר של תומאס. "זה אנדרגראונד", כתבה עליהם מבקרת המוזיקה ג'יין סקוט ב-1975. "ייתכן שלעולם לא יתקבלו על ידי הקהל הרחב. והם לא אכפת להם".

למרות שסגנונם ריחף הרחק מהמיינסטרים, Pere Ubu הפכה לאחת הלהקות המשפיעות ביותר על תנועות הפוסט-פאנק וה-no wave של סוף שנות ה-70. סינגלים כמו "30 Seconds Over Tokyo" ו-"Final Solution", לצד האלבומים The Modern Dance ו-Dub Housing מ-1978, הציבו את תומאס ושותפיו בקדמת מהפכה מוזיקלית. גם כאשר התקרבו בקלילות לזרם המרכזי בשנות ה-80 עם שירים כמו "Waiting for Mary", תומאס שמר על רוח עצמאית, ונותר החבר הקבוע היחיד בלהקה לאורך השנים.
תומאס נולד במיאמי וגדל בקליבלנד הייטס, פרבר של קליבלנד. למרות שעתידו נראה מדעי – "לקחתי קורסים במיקרוביולוגיה ברמת קולג'", סיפר – הוא ויתר על האקדמיה לטובת האמנות. בתחילת שנות ה-70 שימש כבמאי אמנותי וכותב טורים לעיתון Cleveland Scene, תחת השם Crocus Behemoth. עד מהרה חבר למוזיקאים אחרים והקים את Rocket from the Tombs – להקת פרוטו-פאנק פרועה שבסיסה ישמש מאוחר יותר להתגבשות Pere Ubu וה-Dead Boys.
במהלך הקריירה, פעל תומאס במספר פרויקטים מוזיקליים ותיאטרליים: הוציא אלבומים תחת שמות שונים, חיבר אופרה נועזת בשם Mirror Man, העביר הרצאות באוניברסיטאות ואף שיתף פעולה עם המפיק המיתולוגי האל וילנר. לצד יצירה בלתי פוסקת, תומאס שימש גם כהיסטוריון נלהב של עבודתו, ותרם לארכיון ההופעות של Pere Ubu בעמוד הבנדקאמפ הרשמי. "השאיפה שלי ל-Pere Ubu הייתה שיגלו אותנו בבורסת תקליטים יד שנייה בעוד 30 שנה", אמר פעם. עד יומו האחרון, עבד על אלבום חדש ואוטוביוגרפיה – פרויקטים שהובטח כי יושלמו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה