בעולם

התאונה שהרתיחה את קים ג'ונג און: "נשבע להעניש את האחראים"

ספינת המלחמה החדישה ביותר של צפון קוריאה ניזוקה קשות במהלך טקס חניכה חגיגי, מה שהעלה את חמתו של המנהיג העליון: "נשבע להעניש את האחראים"
קים ג'ונג און (צילום shutterstock/ Alexander Khitrov)
פדיחה לקים ג'ונג און: ספינת המלחמה החדישה ביותר של צפון קוריאה ניזוקה קשות במהלך טקס חגיגי לשיגורה לים הפתוח. המנהיג העליון של צפון קוריאה, שהיה עד לתאונה, אמר כי התאונה "מביאה בושה ליוקרתה של המדינה" וכי הוא "נשבע להעניש את האחראים", כך דווח בכלי התקשורת הממלכתיים בצפון קוריאה.  
סוכנות הידיעות המרכזית הצפון קוריאנית הרשמית (KCNA) מסרה, באופן נדיר, כי נוצרה תקלה במנגנון שיגור הספינה, מה שגרם לירכתי המשחתת במשקל 5,000 טון להחליק בטרם עת למים-תוך כדי שחלקים מגוף הספינה מתרסקים וכך החרטום נתקע על נתיב הספינה
כאמור, קים-שהחליט לאחרונה על חוק ביזארי-לא היה מרוצה מההשקה הכושלת, וכינה אותו "מעשה פלילי". כמו כן, הוא האשים את האחראים ב"רשלנות מוחלטת" וב"חוסר אחריות". הדברים כוונו כלפי מוסדות במדינה כמו מחלקת תעשיית התחמושת, אוניברסיטת קים צ'אק לטכנולוגיה והלשכה המרכזית לתכנון ספינות. על פי תמונות לוויין, המשחתת נראית שוכבת על צידה, כשהירכתיים במים והחרטום עדיין על היבשה. 
סאל מרקוגליאנו, פרופסור באוניברסיטת קמפבל בצפון קרוליינה ומומחה ימי, אמר ל-CNN כי, "אם הספינה לא נעה יחד, הלחצים יקרעו את גוף הספינה לגזרים". ואנליסטים ימיים סבורים כי הנזק שנגרם לכלי השייט בתקלה מסוג כזה עלול להיות "קטסטרופלי". 
 
זוהי מכה קשה לשאיפת צפון קוריאה לחדש את הצי הימי שלה, כאשר מה שהיה אמור להיות כלי השיט השני בגודלו חטף מכה משמעותית. עד כה צפון קוריאה הסתמכה על ספינות המזדקנות מתקופת ברית המועצות. בחודש אפריל המנהיג העליון של צפון קוריאה השיק את המשחתת צ'ו היון, הראשונה שנבנתה מזה שנים. כעת, כאמור, התקלה העצומה שקרתה מעמידה בספק את היכולת הצפון קוריאנית. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה