בעולם

טלטלה בענקית המזון: המנכ"ל פוטר לאחר סקנדל, עכשיו היו''ר מתפטר

רעידת האדמה בחברת נסטלה העולמית נמשכת: יו"ר החברה מתפטר שבועות לאחר פיטורי המנכ"ל שנאלץ לסיים את דרכו בעקבות חשיפה של רומן שלו עם כפופה לו
דסק עולמי | 
פיטורים (צילום shutterstock)
שבר מנהלי חמור פוקד את ענקית המזון השוויצרית נסטלה, כאשר יו"ר הדירקטוריון פול בולקה הודיע על התפטרותו המיידית, שבועות בודדים לאחר פיטורי המנכ"ל לורן פרייקס בעקבות חשיפת רומן עבודה שלא דווח.
ההתפטרות המוקדמת של בולקה, שהיה אמור לסיים את תפקידו רק באפריל הבא, מגיעה בעקבות ביקורת חמורה על אופן הטיפול שלו בחקירת פרשת הרומן שהסעירה את החברה. המהלך מסמן סיום לקריירה של 46 שנה בחברה עבור בולקה, ופותח פרק חדש ומורכב בהנהגת אחת מחברות המזון הגדולות בעולם.

במקומו של בולקה ייכנס ב-1 באוקטובר פבלו איסלה, הדירקטור הבלתי-תלוי הבכיר של נסטלה שכבר היה מיועד לתפקיד החלופי. איסלה, שמכהן בדירקטוריון מאז 2018 והיה בעבר מנכ"ל ויו"ר של קבוצת האופנה הספרדית אינדיטקס, כבר נטל חלק פעיל בקבלת ההחלטות החשובות של החברה. הפיטורים של פרייקס בוצעו ללא כל פיצויי פרישה לאחר שחקירה חיצונית חשפה ניגודי עניינים הנובעים ממערכת היחסים הרומנטית שלו עם כפופה. במקום פרייקס מונה באופן מיידי פיליפ נברטיל, לשעבר ראש עסקי נספרסו, במטרה לייצב את החברה ולהשיב את האמון שנפגע.
בעלי המניות הביעו השבוע הקודם בפני העיתון פייננשל טיימס את חרדתם העמוקה מהדרך שבה מנהלת נסטלה את משבר השלטון, ופקפקו בכישורי קבלת ההחלטות של בולקה. רבים מביניהם קראו לו להתפטר מיידית ולא לחכות עד אפריל למעבר המתוכנן לאיסלה, דבר שמעיד על עומק המשבר בחברה. פרייקס הוא המנכ"ל השני שעוזב את נסטלה תוך מעט יותר משנה, לאחר פיטוריו של מארק שניידר באוגוסט האחרון בעקבות סדרת שערוריות וביצועים כלכליים גרועים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה