בעולם

חשד לפיגוע קטלני: לפחות 6 הרוגים, אוטובוס הוצת כליל

שריפה קטלנית פרצה באוטובוס בשוויץ וגרמה למותם של לפחות שישה בני אדם. נשיא שווייץ הביע את תנחומיו, נבדק חשד לפיגוע טרור מתוכנן
מערכת ice | 
שריפה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
טרגדיה קשה זעזעה אתמול (שלישי) את שווייץ, לאחר ששריפה קטלנית פרצה באוטובוס והובילה למותם של לפחות שישה בני אדם ולפציעתם של חמישה נוספים. מצבם של שלושה מהפצועים הוגדר כאנוש, כאשר אחד מהם הוא איש צוות חירום שהוזעק לזירת האסון. האירוע הקשה התרחש בשעות הערב, סמוך לשעה 18:25, בעיירה קרצרס הממוקמת בקנטון פריבור.
כלי התקשורת המקומיים דיווחו על עדויות מחרידות מצד אנשים שנכחו באזור. לפי העדויות, אחד הנוסעים שפך על עצמו חומר דליק - ככל הנראה בנזין - והצית את עצמו בעודו בתוך האוטובוס. כתוצאה מכך, האש התפשטה במהירות עצומה וכילתה לחלוטין את האוטובוס.
במשטרת פריבור בחרו לנהוג בזהירות וסירבו לאשר או להכחיש את הדיווחים על הצתה עצמית. עם זאת, נמסר כי כל כיווני החקירה נבדקים בקפידה, לרבות החשד שמדובר בפיגוע טרור מתוכנן. עדיין לא ידוע אם האדם שנטען כי הצית את האש נמצא בין ההרוגים או הפצועים, וכוחות ההצלה חסמו את הזירה הרחק מעיני הציבור לשעות ארוכות.
נשיא שווייץ פנה לרשתות החברתיות כדי לשתף בכאבו, והביע את תנחומיו הכנים למשפחות הנפגעים ואת דאגתו לצוותי החירום.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה