בעולם

אחרי 18 שנה: עיירה יוקרתית בארה"ב תשלם הון עתק לקהילה יהודית

אולד ווסטברי שבלונג איילנד הפסידה בתביעה והסכימה לשלם את 19 מיליון דולר עבור בניית בית כנסת אותו מנעה במשך כמעט שני עשורים. בית הכנסת ישתרע על פני 9 דונם
מערכת ice | 
בית כנסת-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אחת העיירות הכי יוקרתיות בלונג איילנד שבארצות הברית הפסידה בתביעה וכעת נאלצת לשלם לקהילה היהודית המקומית 19 מיליון דולר, וזאת לאחר מאבק ממושך סביב בניית בית כנסת במקום. 
במסגרת הסכם פשרה בפרשה שנמשכה על פני 18 שנים, העיירה אולד ווסטברי הסכימה לשלם את הסכום העצום. בין הרב אהרון קוניקוב וקהילת חב"ד במקום התפתח ויכוח ארוך שנים סביב תוכניות להקמת בית כנסת של חב"ד שישתרע על פני שטח של 9 דונם. כעת, בסופו של העימות ארוך השנים, התקבלה החלטה. 
לאורך כל שנות הפרשה, הפרוייקט הסתבך בבתי המשפט הפדרלים וזאת מכיוון שהעיירה האמידה סירבה לאשר את הבניה, זאת כשמקביל, ארגון חב"ד הגישו נגדם את התביעה. 

כזכור, לפני כשנה, בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה ערעור של חברת "עין גדי קוסמטיקה ופארמה" על החלטה שקבעה כי המילה "משיח" ומקבילתה באנגלית "MESSIAH" לא היו כשירות מלכתחילה להירשם כסימן מסחר.
עין גדי ערערה על כך לבית המשפט המחוזי בטענה כי האיסור בפקודה חל רק על "סמל" בעל משמעות דתית ולא על "מונח מילולי" וכן טענה כי סימן המסחר "משיח" אינו סמל בעל משמעות דתית בלבד וכי יש לו משמעויות נוספות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה