בעולם
סנקציות נגד רוסיה? כך ארה"ב ובריטניה עוזרות לה
למרות הסנקציות הרבות נגד רוסיה והתוצרים שלה, נדמה כי אלו לא ממש מפריעות לה להמשיך לייבא את הנפט שלה ברחבי העולם - וזאת בעזרת חברות חשודות למדי שמקורן בניו יורק ולונדון
אף שלפני כשנה מדינות מערביות רבות הטילו סנקציות על רוסיה בגזרות רבות, מתברר כי הדבר לא עוצר את המדינה מלהמשיך לייבא את הנפט שלה ברחבי העולם וזאת באמצעות ספינות ענק וחברות בשווי שני מיליארד דולר, שכמובן לא נושאות את שמה המוקצה.
החברות שאותרו עד כה הן גאטיק שממוקמת במומבאי והשנייה קרויה פרקטל שנמצאת בדובאי. כל חברה שרוצה לייבא מוצרים כמו נפט צריכה להציג תעודות רשמיות המעידות על המקור של אותן מוצרים וכי מחיר הייבוא עומד על 60 דולר לפחות - מחיר גבוהה במיוחד שנקבע ביחס לרוסיה, על ידי האמריקאים.
בדיקה שנערכה מצאה כי שלושה רבעים מהצי של גאטיק "מכוסים" על ידי רשויות בלונדון וכי חברת פרקטל בהיקף גבוה אף יותר. שתי החברות מגובות גם על ידי ארגונים אמריקאים שמקורם בניו יורק, כך על פי בלומברג. אם כן, ייתכן כי למרות הסנקציות, דווקא האמריקאים והבריטים הם אלו שמאשרים ומייבאים את אותה סחורה "אסורה" מרוסיה.
מדובר במגמה שהחלה כמובן עם פרוץ המלחמה ולאחר הטלת הסנקציות. יותר ויותר חברות סירבו להעביר סחורה רוסית בתור מחאה או מחשש מהשלכות הסנקציות. הדבר הוביל לכך שיותר ויותר ספינות ענק להעברת נפט החלו להימכר - בעיקר לחברות או ארגונים ששמן או מקורן לא תמיד בהיר ומשוקף.
עוד ב-
כמו כן, הנתונים מעידים כי למרות הסנקציות, רוסיה ייצאה כ-3.2 מיליון חביות ביום מהנמלים שלה - חודשיים בלבד אחרי שהוטלו עליה הסנקציות. שתי החברות החדשות הן רק חלק מאלו שנותנות יד לשרשרת האספקה הזו, שכנראה מגיעה למדינות שלא חתמו על הסכם הסנקציות נגד רוסיה, ומנגד ייתכן שלא רק אליהן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



