בריאות
רגישים ללקטוז? אתם לא צריכים להימנע מצריכת חלב | זו הסיבה
בכדי ליהנות ממיטב מאכלי החלב בחג השבועות, חשוב לשמור על תזונה בריאה. שני ארד, דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס, מסבירה על הערכים התזונתיים של החלב וחושפת מדוע אנשים שרגישים ללקטוז ברמה נמוכה לא צריכים להימנע מצריכת חלב
אחד הדברים שהכי מאפיינים את חג השבועות הוא החלב. אנו שותים חלב, אך הוא גם בסיס למגוון מתכונים חלביים שאנחנו מכינים לארוחת החג - עוגות, פשטידות, עוגיות ועוד.
חלב כולל בתוכו מגוון ויטמינים ומינרלים חשובים והוא דרך מצוינת לשלב סידן, ויטמין D וחלבון בתפריט. שני ארד, דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס, מסבירה את ההבדלים בין רגישות לאלרגיה ללקטוז, על הערכים התזונתיים של החלב, כיצד צריכת חלב מסייעת לגיל השלישי וכמה מומלץ לצרוך?
רגישים ללקטוז אבל לא רגישים לגבינה?
הרבה אנשים מעידים על עצמם שהם רגישים ללקטוז, אבל הרגישות שלהם נמוכה יותר כשהם צורכים גבינות לעומת אם שתיית חלב. הסיבה היא בהבדלים שבין גבינה לחלב ניגר (חלב רגיל לא מועשר).
הרבה אנשים מעידים על עצמם שהם רגישים ללקטוז, אבל הרגישות שלהם נמוכה יותר כשהם צורכים גבינות לעומת אם שתיית חלב. הסיבה היא בהבדלים שבין גבינה לחלב ניגר (חלב רגיל לא מועשר).
חלב ניגר הוא נוזלי ואילו גבינה היא חלב לא נוזלי. ככל שהחלב יותר נוזלי, יש לו יותר לקטוז וכך תחושת הרגישות תהיה גבוהה יותר. ככל שהגבינה תהיה קשה יותר, כמות הלקטוז תרד ותחושת הרגישות תהיה נמוכה יותר (למשל גבינה קשה תהיה פחות לקטוז לעומת גבינה לבנה).
חלב כפתרון למחסור בוויטמין D
כיום קיים מחסור מהותי בוויטמין D בקרב הישראלים, למעשה 80% מהאוכלוסייה סובלת ממחסור. חלק גדול מאוכלוסייה זו רגישה ללקטוז, שכן מדובר בכל הגילים מצעירים ועד הגיל השלישי.
כיום קיים מחסור מהותי בוויטמין D בקרב הישראלים, למעשה 80% מהאוכלוסייה סובלת ממחסור. חלק גדול מאוכלוסייה זו רגישה ללקטוז, שכן מדובר בכל הגילים מצעירים ועד הגיל השלישי.
על פי מחקרים, ככל שמתבגרים השכיחות לרגישות ללקטוז עולה, מכיוון שכמות האנזים (לקטז) שמפרק את הלקטוז יורדת. חשוב לציין שחלב מועשר הוא דרך קלה ופשוטה לשלב בתפריט ויטמין D, סידן וחלבון.
החלב כמקור למניעת בריחת סידן בגיל השלישי
אחד הערכים המרכזיים בחלב שהוא מועשר בסידן, בעיקר חלב נטול לקטוז ודל לקטוז. ככל שאנו מתגברים צפיפות העצם בגופנו יורדת ולכן חשוב לצרוך חלב.
אחד הערכים המרכזיים בחלב שהוא מועשר בסידן, בעיקר חלב נטול לקטוז ודל לקטוז. ככל שאנו מתגברים צפיפות העצם בגופנו יורדת ולכן חשוב לצרוך חלב.
רגישות לחלב לעומת רגישות ללקטוז
9.3% מכלל האוכלוסייה במדינת ישראל רגישה ללקטוז. יחד עם זאת, חשוב להבחין בין אלרגיה לחלב לרגישות ללקטוז. למרות שמדובר בתגובות גופניות שבאות לידי ביטוי לאחר צריכה של מוצרי חלב, אלו תופעות שונות.
9.3% מכלל האוכלוסייה במדינת ישראל רגישה ללקטוז. יחד עם זאת, חשוב להבחין בין אלרגיה לחלב לרגישות ללקטוז. למרות שמדובר בתגובות גופניות שבאות לידי ביטוי לאחר צריכה של מוצרי חלב, אלו תופעות שונות.
אלרגיה לחלב היא תגובה של מערכת החיסון לחלבון החלב העלולה לסכן חיים, והדרך היחידה למנוע את האלרגיה היא להימנע מצריכת מוצרים שמכילים את חלבון החלב. בעוד שרגישות לסוכר החלב (לקטוז) זו לא אלרגיה, אלא רגישות שעשויה במצב הקיצוני ביותר לגרום לנו לכאבי בטן.
מדובר בחוסר יכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז, בעקבות מחסור באנזים שמפרק אותו. אנשים שרגישים ללקטוז ברמה נמוכה, לא צריכים להימנע מצריכת חלב, אלא יוכלו לצרוך מוצרי חלב במנות קטנות.
הכמות המומלצת לצריכת חלב ביום
צריכת החלב המומלצת בקרב מבוגרים וילדים ביום היא 2 מנות:
• חלב ניגר – כ-240 מ"ל למנה
• גבינה - 5% - 120 גרם למנה
• יוגורט – 220 מ"ל למנה
צריכת החלב המומלצת בקרב מבוגרים וילדים ביום היא 2 מנות:
• חלב ניגר – כ-240 מ"ל למנה
• גבינה - 5% - 120 גרם למנה
• יוגורט – 220 מ"ל למנה
צריכת החלב המומלצת בקרב תינוקות בגילאי 24-12 חודשים:
• מומלץ לצרוך 2 מנות חלב ו/או מוצריו ביממה לפחות
• בגילאי אלו עדיף חלב "מלא" על פני חלב "רזה" (נטול/דל שומן)
• מומלץ להימנע מצריכת יתר של חלב – שלא תבוא על חשבון רכיבים תזונתיים אחרים חשובים בתזונת הפעוט
• מומלץ לצרוך 2 מנות חלב ו/או מוצריו ביממה לפחות
• בגילאי אלו עדיף חלב "מלא" על פני חלב "רזה" (נטול/דל שומן)
• מומלץ להימנע מצריכת יתר של חלב – שלא תבוא על חשבון רכיבים תזונתיים אחרים חשובים בתזונת הפעוט
עוד ב-
הכותבת היא שני ארד, דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



