בריאות

ריקול לעגלת תינוק בישראל: זה המותג המוכר שיורד מיידית מהדפים

משרד הכלכלה הוציא הודעת ריקול מיידית לעגלה פופולרית שנמכרה בשנתיים האחרונות בישראל. בבדיקה התגלו ליקויים קשים, בהם סכנת התהפכות חמורה, היעדר בלמים וחשש לקריסת המוצר על התינוק: "להפסיק את השימוש"

עגלות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה הוציא היום (חמישי) הודעת ריקול דרמטית במיוחד להורים בישראל בנוגע לשימוש בעגלת תינוק.
בהודעה שהןציא הוא ביקש להזהיר את הציבור משימוש במוצר: עגלת פרימיום 4 in 1 -Stroller Plus, דגם G308, יצרן ZhongShan E-V Baby Daily Products Co. Ltd, נמכר גם תחת המותג ANGELS  ושווק בתאריכים :2024-2025.
הממונה על התקינה מציין כי הסכנה היא מפציעות וחבלות של ילידכם. בבדיקה שנערכה מטעם הממונה על התקינה באמצעות מכון התקנים, נמצא כי המוצר אינו עומד בדרישות התקן הישראלי הרשמי החל עליו: ת"י 1888 חלק 1 - מוצרים לטיפול בילדים – עגלות ילדים: עגלות בעלות מרכב ישיבה ועגלות בעלות מרכב שכיבה, ממאי 2021.
עגלת התינוק שיורדת מהמדפים (צילום: משרד הכלכלה והתעשייה)
על פי הריקול שהוציא, העגלה לא מיועדת לשימוש ככיסא בטיחות לרכב (התקן ריסון). העדר מנגנון נעילה כפול – העגלה עלולה להתקפל באופן לא מכוון ולגרום לפגיעה/לכידה/נפילת התינוק.  אי עמידה בבדיקת יציבות, דבר המהווה סכנה להתהפכות העגלה וגרימת לפגיעה בתינוק. לא קיימים התקני חנייה/בלימה בעת הסעת התינוק עם כיוון הנסיעה. לסיום נמסר כי "המחזיק במוצר מתבקש להפסיק את השימוש בו. המכירה בחנויות אסורה בהחלט!".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה