בריאות

סלמונלה באבוקדו: זו האזהרה של מנהל התרופות והמזון

טרנד חדש ברשת מציע שיטה להאריך את חיי המדף של האבוקדו, אלא שדובר מטעם ה-FDA מזהיר כי השיטה עשויה להביא סלמונלה לתוך האבוקדו שלכם
מערכת ice |  20
אבוקדו (צילום Freepik)
חובבי אבוקדו רבים כבר יודעים כי הפרי שמשדרג כל ארוחה, ניחן בחלון זמנים קצר בין ההמתנה הארוכה עד בשלותו להפיכתו לרקוב, טרנד טיקטוק חדש מבקש לתת מענה בדיוק לבעיה הזאת, אלא שהסרטונים הפופולאריים ברשת עוררו תגובה מפתיע של ה- FDA מנהל המזון והתרופות האמריקאי.
 
בסרטונים שגרפו מיליוני צפיות, מוצגת שיטה להאריך את חיי המדף של האבוקדו: להשרות את האבוקדו בבקבוק מלא במים ואז להכניסו לקירור, פעולה שלפי הגולשים, שומרת על הפרי ירוק בשל וטרי לכשבועים ויותר.
 
@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

אלא שבשיחה עם אתר "ניוזוויק", אמר גורם ב-FDA כי מנהל המזון והתרופות ממליץ להימנע מכך: "מחקר הראה שלליסטיריה יש סיכוי לחדור לתוך עיסת האבוקדו, תוך 15 יום כאשר הוא שקוע בתוך מכלים מקוררים, במקרה כזה אפילו חיטוי של הקליפה לא יוכל להסיר את הזיהום", אמר הדובר, והוסיף, "שיירי פתוגנים אנושיים דוגמת סלמונלה וליסטריה יכולים לקבוע את מושבם על גבי האבוקדו ועשויים להכפיל את עצמם בזמן האחסון כשהם שקועים בתוך המים".
תגובות לכתבה(20):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 18.
    להשרות במים הז לא בריא בכללי
    שרה 05/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שרוצה שינסה מקסימום כמה ימים כאב בטן
    סגור
  • 17.
    סלמונלה
    אילי 05/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל פעם ימציאו משהו אחר שיש בו סלמונלה לאט לאט יגרום לאנדןת לא לאכול אוכל טבעי אלא כדורים שהם מייצרים
    סגור
  • 16.
    אבוקדו
    דנה 05/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כל יום יוצאת שיטה חדשה לאחסון אבוקדו. וכל יום מפחידים אותנו מסלמונלה !, עכשיו גם באבוקדו !!, אולי כבר תינתן שיטה באמת בטוחה ,מפי מומחים לדבר הזה !!!!, ולא סיפורים ושטויות. נא כתבו תשובה , מי שיודע בדיו !!!
    סגור
  • 15.
    איזה פחד
    שימי 05/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 1
    תפסיקו לנסות להפחיד אותנו עם ההמצאות שלכם אילומנטי מסרחים
    סגור
  • 14.
    שטויות במיץ. תפסיקו עם הפחדות סרק! (ל"ת)
    נמאס כבר 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • טען עוד
  • 13.
    שיטה יותר טובה
    לילך 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 1
    לעטוף בנייר כסף ולשים במקרר, מחזיק לי כבר שבועיים ועדיין ירוק וטרי. לשים כאשר בשל. תהנו!
    סגור
  • אבוקדו
    דייב בונד 05/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רחוב עיתון תעטפו.ובתיאבון
    סגור
  • 12.
    שקרים
    שפוי 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ימשיך לאכול, ואגב שכלתי שוקולדים ושום כלום אתם חבורת פושעים שדוקטור מנגלה היה גאה בכם
    סגור
  • 11.
    איזה טמטום יש שיטה יותר פשוטה ובריאה
    אביחי בר שלום 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פשוט להכניס את האבוקדו למקרר!!!
    סגור
  • אבוקדו
    דנה 05/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה לא נכון כי סתם להכניס את האבוקדו למקרר, זה לא נשמר ונרקב . אני ניסיתי לעטוף אותו בניירניגוב לבן וזה החזיק יותר זמן מהרגיל.
    סגור
  • 10.
    אבוקדו
    דין דין 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ההבדל בין אבוקדו בשל לאכילה ואבוקדו רקוב הוא שעות. לא אכלת בזמן וזה לא מתאים לאכילה טעם מר.
    סגור
  • 9.
    עיריית חולון
    די 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עבודות הכביש והחפירות הקשות נעשות לא רק עד השעה 22:00 ולעיתים רק מתחילות בב22:00 למה לשקר את הציבור
    סגור
  • 8.
    אז מה קורה בארץ שמוכרים אבוקדו מקרור (ל"ת)
    יוסי 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    די לשקר
    עדי 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 1
    תפסיקו לשקר לא נשאר כלום לאכול איך הסלמולינה הגיעה לפרי היפה הזה מה קרה ... כנראה יש יונה שכרבנה על רושו של מנהל משרד הבריאות סלמולינה בתחת שלכם יא שקרנים רק שקרים
    סגור
  • 6.
    לא מאמינה להם (ל"ת)
    אין שם 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    אוקי, אז למדנו מה לא לעשות...
    ס. 05/2022/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חבל שלא הוספתם פסקה קצרה שמסבירה מה הדרך הנכונה לשמור על אבוקדו... :/
    סגור
  • 4.
    סלמונלה בראש שלהם
    נוווו 05/2022/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בחייכם השתגעתם סלמונלה באבוקדו? שיגעתם את האמא שלו. סלמונלה בתפוז היה קצת רקוב והסלמונלה נכנסו לתוך כל הפלחים אפילו שזקו את החלק הרקוב לאחר האכילה עשרים דקות איזה שילשול מזל שהגוף מתגבר????????
    סגור
  • 3.
    לא נכון!!!!
    פיסורה 05/2022/27
    הגב לתגובה זו
    0 1
    גם בתחת שלי
    סגור
  • 2.
    לא לעשות כל שטות מטיקטוק
    אחת 05/2022/27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה שכן, חובה לרחוץ את האבוקדו לפני שחותכים אותו. על קליפות מחוספסות יש יותר חיידקי סלמונלה, שנכנסים לפרי בזמן החיתוך.
    סגור
  • 1.
    תעזבו
    מזל 05/2022/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תרדו לנו כבר מהחיים קורונה אוקראינה סמולונה.ועכשיו גם את אבוקדו אתם רוצים להשמיד פושעים
    סגור