חדשות
המשנה ליועמ"ש: "מייצרים מציאות מדומיינת של פרקליטות שבתוך הפרקליטות"
דינה זילבר בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה: "לפעמים אנחנו עדים לתופעות של גלגול אחריות,: "משילות היא הכרחית בדמוקרטיה, שגם היא חלק ממשילות בריאה", אביעד גליקמן הגן: "אלו שקוראים לפיטוריה הם אלו שקוראים לא לציית לבתי משפט"
דינה זילבר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, התארחה בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה וסיפקה נאום תוכחה חריף וחד, שאת עיקריו סיכם הערב (ראשון) העיתונאי אביעד גליקמן בטוויטר שלו.
"בגדי המלך החדשים בשנים האחרונות הם שיח המשילות. המשילות עליה לא מפסיקים לדבר בשנים האחרונות היא מחוז חפץ וירטואלי, פאטה מורגנה, כמו נווה מדבר מדומיין לצמאים ומוכי חום במדבר, שכמה שנתלים עליה כתרופת הפלא או החיסון החברתי לכל החוליים שלנו, כך היא מתרחקת והולכת. המשילות היא אותה כסות מרהיבה שאמורה להתהוות ממיטב הבדים ועל ידי מיטב החייטים ולאפשר לשלוט ולקדם מדיניות, לו רק לא יפריעו לכך השופטים; או היועצים המשפטיים; או נערי האוצר; או התקשורת המוטה והמגויסת או האקדמיה האנטי-פטריוטיות; או עולם התרבות האליטיסטי המנותק שחי על חשבוננו ומוציא דיבתנו בעולם; או תכניות הסאטירה שפוגעות במורל הלאומי; או מהנדסי התודעה; או בוגרי קרן וקסנר; או הקרן החדשה לישראל; או החמוצים; או הסמולנים; או אלה ששכחו מה זה להיות יהודים".
"לפעמים, אפילו הכנסת או ועדה בכסת, אם איננה מגשימה את ציפיית ה"העתק-הדבק" של המונח בפניה ומעיזה להרהר, לדון ואפילו לשנות בו משהו ובכך למלא את תפקידה לביקורת פרלמנטרית. איש לא ינכה מזעם מסדר אבירי המשילות, אפילו לא כבוד נשיא המדינה. משילות היא חלק הכרחי בדמוקרטיה, אבל גם דמוקרטיה היא חלק ממשילות בריאה. יש לייחד תשומת לב והעמקה למונח 'משילות' בפני עצמו, ולרכיביו. משילות היא בראש ובראשונה מנהיגות, שרטוט חזון, התוויית כיוון, הצבת יעדים, יצירת הסכמה לאומית רחבה סביב המהלכים הנדרשים, הבטחת אמון הציבור בשלטון, פעולה לטובת האזרחים ולא רק לטובת הבטחת השלטון, לפעול לטובת כלל אזרחי המדינה, גם אלה שלא בחרו בשלטון".
דינה זילבר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה בנאום תוכחה חריף וחד: "בגדי המלך החדשים בשנים האחרונות הם שיח המשילות. המשילות עליה לא מפסיקים לדבר בשנים האחרונות היא מחוז חפץ וירטואלי, פאטה מורגנה, כמו נווה מדבר מדומיין לצמאים ומוכי חום במדבר, שכמה שנתלים
— aviad glickman (@aviadglickman) November 15, 2020
"לפעמים אנחנו עדים לתופעות של גלגול אחריות. לפעמים כדי לא להודות באמת המצערת של היעדר מנהיגות, מפעילים את הוונטילטור המפזר את האשמה לכל עבר. במקום להתמודד עם קשיים, השלכות, יתרונות וחסרונות, במקום להסתכל פנימה – מסיטים את המבט ומכוונים אצבע מאשימה החוצה כדי להסיט את תשומת הלב. מייצרים מציאות מדומיינת של פרקליטות שבתוך הפרקליטות, או של מדינת פקידים חורשי רע במחשכים המתכננים הפיכה שלטונית. תרבות של חיפוש אשמים..עשרות מינויי בכירים מוקפאים. מי עוצר את המדינה מלמנות פרקליט מדינה, מפכ"ל, חשכ"ל, ממונה על התקציבים, מנכ"ל למשרד רה"מ, מנכ"ל למשרד המשפטים ועוד שורה ארוכה של תפקידים מקצועיים. שום בית משפט או פקידות לא מונעים את המינויים הללו, שהם קרונות ברכבת המשילות התקועה. מצד שני, כיוונים שבאמת תורמים לייעול המשילות לא מדוברים – צמצום מספר המשרדים, קיצוץ במשרות מיניסטריאליות ומנגנונים מנופחים שנחיצותם מסופקת ועבודה לפי יעדים ותכניות עבודה".
אביעד גליקמן הסביר: "למי שתהה על עיתוי דבריה של זילבר: זילבר הוציאה לאחרונה ספר משילות או דמוקרטיה ונאום התוכחה שלה בהחלט יכול להוות השקה טובה לספר.(ואני משער שגם העובדה שעוד מעט זילבר אמורה לעזוב את תפקידה האיץ את הנאום החשוב). אני מבין שהקמפיין לפיטורי דינה זילבר נמצא בשיאו בשל דבריה הנכונים והמדוייקים...תנוחו חברים. בצירוף מקרים אלו שקוראים לפיטוריה הם אלו שקוראים לא לציית לבתי משפט ומחאו כפיים ליושב ראש הכנסת לשעבר שהפר פסיקת בגץ. עולם קצת הפוך לא?".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(11):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
11.אף אחד לא מאמין לךאורי 11/2020/17הגב לתגובה זו0 0ועוד איך פרקליטות בתוך פרקליטותסגור
-
10.מכשפהישראל 11/2020/16הגב לתגובה זו2 1מכשפת את הדמוקרטיה.סגור
-
9.גליקמןוצדק לכול 11/2020/16הגב לתגובה זו1 1מחרבן על גליקמן ועל בג"צסגור
-
8.אישה מכוערת ודוחה (ל"ת)אלי 11/2020/16הגב לתגובה זו2 1סגור
-
7.כרגיל השופר של נתניהו ממציא דברים וזו לא הפעם הראשונה ,גלי רבינוביץ 11/2020/16הגב לתגובה זו2 1כל הכבוד לדינה זילבר, וחבל מאוד שאוטוטו היא לא תהיה חלק ממערכת המשפט. המדינה זקוקה לאנשים כמוה, שלא חוששים לומר את האמת המרה, על המצב הקשה בו נמצאת הדמוקרטיה בישראל, וגם אצבע מאשימה למי שתורם השכם והערב לדירדור המצב. מאחלת לה בהצלחה ענקית למרות הצער בעזיבתה את המערכת.סגור
- טען עוד
-
6.אוביקטיביםמוחמד 11/2020/16הגב לתגובה זו1 2יש פה פקיד במשרה ציבורית שמעביר ביקורת על הדרג הנבחר בכל מדינה אחרת בעולם אחרי דברים כאלה שנאמרים שמים מפתחות על השולחן והולכים הביתה רק בישראל למחרת חוזרת למשרד כאילו כלום לא קרה עם חזה נפוח ומקבלת ברכות מכל התשקורת על הנאום המדהים שלה חייב להיות שינוי וניכוי אורוותסגור
-
5.הכינה לעצמה את השטיח הפוליטי לאזרחות.שמאל זה שמאל! (ל"ת)פרקליטות פוליטית 11/2020/16הגב לתגובה זו2 1סגור
-
4.איך שהשמאל השתלט על המערכת המשפטית והתקשורת. מדהים (ל"ת)דוד כהן 11/2020/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מפחיד לחשוב שהאשה הנוראית הזו גוזרת גורל אזרחים בישראל (ל"ת)בררררמפחיד 11/2020/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.כ"כ דוחה ומלאת שנאה.לא פלא שגליקמן מחבק אותה.Same same (ל"ת)-------------------- 11/2020/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.וואו, איזו התנשאות. מרי אנטוונט פריירית לידה. (ל"ת)זילבר הקדושה 11/2020/15הגב לתגובה זו0 0סגור


