תרבות ופנאי

טקס פרסי מפעל הפיס יוצא לדרך: מי יזכה במענק של 150 אלף שקל?

טקס פרסי מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים לשנת 2027 יוצא לדרך: במסגרת האירוע, יחולקו פרסים בסך של 150 אלף שקל לכל אחד מהזוכים ובהיקף כולל של 1,350,000 מיליון שקל. פרס מיוחד יוענק לארגון הפועל לשילוב בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים בחברה הישראלית
מפעל הפיס (צילום shutterstock, freepik)
מפעל הפיס פרסם היום (רביעי) קול קורא להגשת מועמדויות לפרסי מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2027. במסגרת הפרסים יוענקו שמונה פרסים לאמנים ולמדענים מצטיינים בתחומם, לצד פרס מיוחד לארגון חברתי. כל אחד מתשעת הזוכים יקבל מענק בסך 150 אלף שקלים.
השנה, בחר מפעל הפיס להקדיש את הפרס המיוחד לארגון ללא מטרות רווח הפועל לשילוב אנשים בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים בחברה הישראלית. הפרס נועד להוקיר עשייה חברתית משמעותית המקדמת שילוב, שוויון הזדמנויות והשתתפות מלאה בחיי הקהילה.
שמונה הפרסים הנוספים יוענקו בארבעה תחומים באמנויות ובארבעה תחומים במדעים, לאמנים ולחוקרים שהגיעו להישגים משמעותיים ותרמו לקידום תחום פעילותם בישראל ובעולם. 
"פרס מפעל הפיס ע"ש לנדאו מבטא את המחויבות המתמשכת של מפעל הפיס להוקיר את האנשים שמקדמים את התרבות, האמנות והמדע בישראל, ולהעניק להם את ההכרה הראויה על הישגיהם ותרומתם לחברה. דווקא בתקופה מאתגרת זו, חשוב לנו להמשיך ולהאיר את המצוינות, החדשנות והיצירה הישראלית, שזוכות להכרה גם בזירה הבינלאומית", אמר איציק לארי, יו"ר מפעל הפיס. 
עוד הוא הוסיף: "השנה בחרנו להקדיש את הפרס המיוחד ע"ש אביגדור יצחקי ז"ל לארגון הפועל לשילוב אנשים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים בחברה הישראלית, מתוך תפיסה שחוסנה של חברה נמדד לא רק בהישגיה, אלא גם ביכולתה להעניק מקום והזדמנות לכל אדם". 
פרסי מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו, קרויים על שמו של מיכאל לנדאו, יו"ר מפעל הפיס הראשון, מוענקים מדי שנה החל משנת 2000 ונחשבים לאחד ממפעלי הפרסים היוקרתיים בישראל. הפרסים נועדו להוקיר אמנים, מדענים חוקרים ואנשי תרבות ואקדמיה שהגיעו להישגים משמעותיים בתחומם ותרמו לקידום המחקר, המדע, האמנות, התרבות והפעילות החברתית בישראל ובעולם. 
הזוכים והזוכות נבחרים על-ידי ועדות שיפוט מקצועיות המוקמות לכל תחום, ובהן מדענים וחוקרים מובילים, זוכי פרסי לנדאו משנים קודמות, אמנים, מבקרי אמנות ואנשי אקדמיה ותרבות. הגשת המועמדויות לפרסי מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2027 נפתחה באתר המועצה לתרבות ולאמנות. ניתן להגיש מועמדות עד ה-6 בדצמבר.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה