יהדות
לקראת שבת: זו הסיבה שפרשת "כי תצא" מתחילה בלשון יחיד
פרשת השבוע "כי תצא" מתחילה בלשון יחיד כדי להזכיר לנו שמלחמות מוכרעות עמוק בתוך כל אחד ואחת. רק יכולת ההכרעה לטובת הנפש תרוקן בסופו של דבר את שדות הקרב מגיבורי מלחמה מדממים
מאה וחמישים מיליון, זה בקירוב מספר בני האדם שנפגעו בשתי מלחמות העולם בראשית המאה העשרים, מאה וחמישים מיליון אימהות ילדו בצער בשר תותחים של מנהיגים שעשו זאת בלי שום סיבה מוצדקת.
כך למשל, גרמניה ויפן שלא היו תחת איום קיומי או אפילו איום כלשהו, פשוט הובילו את העולם לשחיטה המונית כמו נער מתבגר שמקבל הגה לידיים ומבין את ערך החיים רק בשבריר השנייה בין איבוד השליטה לבין ההבנה שחייו עומדים להיגמר על גזע העץ המתקרב לפתע במהירות וזווית לא הגיוניים.
מצד שני, לולא אותן מלחמות, העולם לא היה פורץ את דרכו אל העידן המודרני, מדעי המחשב, התעופה, והאנרגיה הגרעינית היו מפגרים מאוד ביחס למה שיש לנו היום. מיליונים היו חיים עדיין תחת שלטון מלוכני קפריזי המדכא את החופש והדמיון, אפילו ארצות הברית הגדולה לא הייתה מגלה על עצמה שהיא מעצמה, החזקה בהיסטוריה.
לצערנו, אין קטליזטור חזק יותר לפיתוח האנושות מהדחף לנצח במלחמה, אפילו החיים לא חזקים כמו הדחף הזה. זו הסיבה ששדות קרב הן לא מקום להיות בו למי שמחפש להישאר בחיים
אז מה הפתרון? התורה מגלה לנו שהכל מתחיל מהנפש שלנו, משתוללת שם מלחמה בין הגוף הנאבק לממש דחפים קמאיים הטמונים בו לבין הנפש הנאבקת לתת ביטוי לאטרקציות הרבה פחות מיידיות אבל מספקות לאין שיעור.
בגלל השוני המוחלט ביניהם, תמיד ההישגים יבואו אחד על חשבון השני. מי שמתעקש לגעת, מאבד את עוצמת הכמיהה, מי שמתעקש לטעום מפסיד את עוצמת התשוקה, וראייה היא מתנה, אבל דווקא היכולת להסב מבט ולתת דרור לדמיון יכולה להביא אותנו אל פריצת הגבולות שהאדם כל כך מייחל לו.
עדיין הנפש והגוף יכלו לחיות בשלום לולא הגוף היה נאבק על מקומו במרחב תוך תחושה שהעיר הזאת קטנה בשביל שנים, לעומת הנפש המתמלאת דווקא מנוכחותה של נפש נוספת, כאן מתחיל הקונפליקט האמיתי שזולג בסופו של דבר אל שדות הקרב ספוגי הדם
עוד ב-
"כי תצא למלחמה" מתחילה פרשת השבוע בלשון יחיד כדי להזכיר לנו שמלחמות מוכרעות ראשית כל עמוק בתוך כל אחד ואחת. רק יכולת ההכרעה לטובת הנפש תרוקן בסופו של דבר את שדות הקרב מגיבורי מלחמה מדממים, כך נלמד להפנות את כל המשאבים לפיתוח האנושות מבלי הצורך לטבוח אותה תוך כדי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



