משפט

מתוך חווה מאובטחת: בשיטה הזו נגנבו טון ורבע של קנאביס

באמצעות התחזות וזיוף, הצליחו מספר חשודים להוציא למעלה מטון של קנאביס רפואי ואיכותי מתוך חוות גידול שמורה ומאובטחת באזור המרכז. לאחר שנחשפה השיטה, גם החווה עצמה שילמה מחיר כבד
דוד לוי | 
קנאביס (צילום unsplash)

שוטרי מחוז מרכז חשפו ופענחו פרשה חמורה של גניבת למעלה מטון קנאביס רפואי מחוות גידול ברישיון, שנמכר לגורמי פשיעה תוך שימוש במסמכים מזויפים. ארבעה חשודים נעצרו, ובתום החקירה הוגש נגדם כתב אישום חמור. בעקבות הממצאים, הוצאו צווי סגירה לחווה ורישיונה בוטל.

הפרשה החלה בדצמבר האחרון, כאשר בלשי תחנת רמלה עצרו רכב חשוד בפעילות מבצעית יזומה. ברכב נמצאו נהג ונוסע שהתחזו למאבטחים והציגו תיעוד מזויף עם שמות בדויים ומספרי תעודות זהות פיקטיביות. בחיפוש ברכבם התגלה קנאביס רפואי במשקל של יותר מ-300 ק"ג, שעל פי החשד נגנב מחוות הגידול.
חקירת המשטרה העלתה כי השניים התחזו למאבטחים המבצעים שינוע "בתפקיד" והעבירו את הסם הגנוב למחסן סודי ביישוב עזריה, שם חיכו להם שני חשודים נוספים. המשטרה חשפה כי בשיטה זו בוצעו לפחות ארבע העברות נוספות, ובסך הכול נגנבו והועברו מחוות הגידול 1.281 טון קנאביס רפואי.
 

מפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, חתם על צו סגירה לחווה בשל הסכנה הממשית הנשקפת ממנה לשלום הציבור. בית המשפט האריך את הצו השיפוטי, והחווה נותרה סגורה. בנוסף, יועמ"ש מחוז מרכז, בשיתוף גורמים מהמטה הארצי, פנו ליחידת הקנאביס הרפואי (יק"ר) במשרד הבריאות, אשר החליטה לבטל לאלתר את רישיון החווה על בסיס ממצאי החקירה המשטרתית והחלטת בית המשפט. 

בסיום החקירה, ובהתאם לתשתית הראייתית שנאספה, הפרקליטות הגישה כתב אישום חמור נגד ארבעת החשודים. החווה נסגרה, ורישיונה בוטל. ניצב חצרוני אמר: "מדובר במהלך פורץ דרך ותקדימי עבור משטרת ישראל, לקידום המאבק הנחוש בארגוני הפשיעה, אשר מעביר מסר חד וברור לכל חוות הגידול האחרות ברישיון, כי כל מי שיעז לפעול בדרך זו, המסכנת את שלום הציבור, מסתכן בסגירת החווה באופן מידי, ביטול רישיון לצד נקיטת הליך פלילי במלוא החומרה".

 
כזכור, רק לאחרונה דיווחנו על מאמן כושר שחשוד כי הדיח קטינות לסמים. ישנם גם סוחרי סמים שמוצאים דרכים יצירתיות להסתיר את הסמים שהם משווקים, כמו בתור עוגיות אוראו. ויש את אלה שגם המלחמה לא מנעה מהם לסחור בסמים עם רצועת עזה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה