משפט
בהרב מיארה לנתניהו: אסור לך לעשות את זה
השר לוין דורש מינוי מידי של ראש השב"כ, היועמ"שית אוסרת על נתניהו להתערב: זה מה שמתחולל כעת בעקבות פסיקת בג"ץ

בשעות האחרונות מתחולל עימות חריף בצמרת השלטון סביב סוגיית מינוי ראש השב"כ החדש, לאחר שבג"ץ קבע כי הליך הדחת ראש השב"כ היוצא היה רצוף פגמים משפטיים.
מצד אחד ניצב שר המשפטים יריב לוין, הדורש לפעול במהירות למינוי ראש שב"כ חדש, ומנגד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שהנחתה את ראש הממשלה להימנע מכל מעורבות בתהליך.
הסערה התעוררה בעקבות פסיקת בג"ץ שקבעה כי הליך הדחת ראש השב"כ היה רצוף פגמים משפטיים וכשלים חמורים. בתגובה לפסיקה פרסם שר המשפטים הצהרה נחרצת. "יש רק תשובה אחת להשתוללות משולחת הרסן של בג״ץ - מינוי ראש שב״כ ונציב שירות מדינה ללא דיחוי", כתב השר יריב לוין.
כמעט במקביל להצהרתו של לוין, שלחה היועצת המשפטית לממשלה מיארה מכתב לראש הממשלה נתניהו, בו היא קובעת באופן חד-משמעי את עמדתה בנושא.
"בפסק דינו של בג״ץ מהיום בעניין סיום כהונת ראש השב״כ נקבע, כי החלטתך להביא את הנושא בפני הממשלה נעשתה במצב של ניגוד עניינים", כתבה היועמ"ש במכתבה לנתניהו.
מיארה הוסיפה במכתבה הוראה ברורה: "עליך להימנע מכל פעולה הנוגעת למינוי ראש שב״כ קבוע או ממלא מקום".
מיארה הוסיפה במכתבה הוראה ברורה: "עליך להימנע מכל פעולה הנוגעת למינוי ראש שב״כ קבוע או ממלא מקום".
מאחורי הקלעים של המאבק המשפטי-פוליטי עומדת שאלת הסמכות והשליטה במינויים בכירים במערכת הביטחון. יש הטוענים כי מדובר בניסיון של מערכת המשפט להתערב שלא לצורך בהחלטות הדרג המדיני, בעוד שבג"ץ ומערכת המשפט רואים בכך הגנה על עקרונות המינהל התקין.
היועמ"ש הבהירה במכתבה כי המגבלה על מעורבות ראש הממשלה בהליך תקפה "עד להשלמת הבחינה המשפטית של העניין, לימוד פסק הדין ויישומו על הנסיבות העובדתיות העדכניות".
עוד ב-
בסיום מכתבה הדגישה מיארה כי בשל דחיפות הנושא, משרדה יגבש "בימים הקרובים הנחיות משפטיות בעניין מינוי ראש שב״כ חדש אשר יבטיחו את תקינות ההליך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.שוכבת עם עד התביעה, מונעת פיטורי החבר הקרוב רונן בר (ל"ת)לא יועמשית אלא ליצן 05/2025/23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מה קורה עם הבן הגנב של הרועצת? (ל"ת)ציון 05/2025/22הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.באויב שבתוכינו .מיכה 05/2025/21הגב לתגובה זו0 0יש חוקים מפורשים ושום יועצת לא תשנה זאת .סגור
-
1.למה להעמיד פנים?פיל 05/2025/21הגב לתגובה זו0 0אני מציע שהרועצת המשפטית לממשלה תמנה את כל המינויים הבכירים בעצמה, על פי הנחיית כבודו שפטוטא זוטא, שליטנו העליון. הממשלה יכולה להפסיק להעמיד פנים שהיא מושלת כאן. נתניהו יכול להישאר, יכול להתפטר, יכול לשיר במקלחת - זה לא משנה שום דבר.סגור