משפט

טירוף: זה מה שעשה תושב חולון רק בגלל שהפריעו לו לישון

בין מטחי הטילים מאיראן והאזעקות, סבל בניין אחד בחולון מבעיה ביטחונית נוספת שהתעוררה בעקבות שכן זועם
דוד לוי |  2
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
באותו יום שישראל הטילה את מכת הפתיחה הקטלנית על איראן, בעוד מאות טילים בליסטיים נפלו על ערי ישראל, תושב אחד בחולון פתח במלחמה על השכנים שלו - עם רובה M-16.
הכל התחיל ביום 12 ביוני, כשהשכנים עשו רעש לאחר חצות והטרידו את שנתו של תושב חולון בן 49. מה שהחל כסכסוך שכנים רגיל הפך למעשה של טירוף - כל זה במהלך אחד הימים הדרמטיים ביותר בתולדות המדינה.
למחרת, ביום 13 ביוני, בשעה 13:00 - כמה שעות לאחר שישראל פתחה במבצע "עם כלביא" נגד איראן - פרץ השכן הזועם לדירת השכנים שמעליו וצעק בכעס "בלאגן אחד אחד" ויצא.
כשאחד השכנים שישב על אדן החלון ניסה לברר מדוע נכנס לדירה בלי רשות, הגיעה התגובה המאיימת: "אני אעלה ואזיין אותך". אבל האיש לא הסתפק באיומים בלבד. הוא התקשר לאחיינו החייל כדי לבקש ממנו להגיע עם הנשק הצבאי שלו.
האחיין החייל אכן הגיע והוציא מהרכב רובה סער M-16 עם מחסנית טעונה ופטיש גדול. הדוד הזועם ניגש לרכב וקיבל מהאחיין את הנשק הצבאי. לפי התיעוד שבידי במשטרה, הוא דרך את הנשק ונשא אותו עמו עד אשר הגיע לחזית הבניין, עמד מול חזית הבניין, כיוון את הנשק לדירת השכנים וירה".
אחרי הירי, האחיין נמלט מהמקום עם הנשק, הגיע לביתו ברמלה ופירק את הנשק לחלקיו, "בכוונה להכשיל הליך שיפוטי", כך לפי כתב האישום שהוגש נגדם. הוא ניסה למחוק עקבות, אבל מצלמות האבטחה תיעדו הכל.
באותו יום התרחש גם מקרה נוסף: השכן הזועם פרץ לדירתו של נציג ועד הבניין ואיים עליו "אני אגמור עליך" כשזה התלונן על אי הטיפול ברעש. במהלך חקירתו במשטרה, הודה האיש שהוא רצה לאיים על השכנים ולהפחידם. הוא אישר שהחזיק את הנשק אבל לטענתו  הוא ירה באוויר. האחיין החייל בחר לא לשתף פעולה עם החקירה.
הפרקליטות הדגישה את החומרה החריגה של המקרה על רקע המצב הביטחוני: "המעשה בוצע על ידם ביום 13.6.25 בו פרצה מערכה צבאית בין מדינת ישראל לאיראן... העובדה שמעשיהם של המשיבים בוצעו באותה עת, הגבירו את תחושת חוסר הביטחון בציבור".
בעוד כוחות הביטחון היו עסוקים במשימות ביטחוניות לאומיות, הם נאלצו להתמודד גם עם הטירוף של האיש שמחזיק בעבר פלילי עשיר שכולל איומים, תקיפה, פציעה, חבלה ועוד. האחיין החייל, לעומת זאת, ללא עבר פלילי.
השניים נמצאים במעצר מיום 13 ביוני והפרקליטות מבקשת להשאיר אותם במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים.
כזכור, לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", הנהלים להחזקת נשק הוקלו. הדבר הביא לכך שכבר בחודש הראשון למלחמה הוגשו קרוב ל-200 אלף בקשות. כמו כן, הדבר הביא לפתיחת חקירה עקב החשד כי נופקו רישיונות שלא כדין.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שמתכוונים " למסוכנות" לציבור אז זה זה!!
    אורי 06/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להרחיק אותו כמה שיותר מהר
    סגור
  • 1.
    מה הקשר לבן גביר
    שלמה 06/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בן גביר עם ישראל אוהב אותך אל תסור מדרכך
    סגור