משפט

הסוף ל'בננהוט'? המכתב הדרמטי שסיבך את נטע אלחמיסטר

חברת אופנה מתחרה שיגרה מכתב התראה נגד מותג בגדי הים בטענה להעתקת עיצוב מוצר מוביל
נטע אלחימיסטר (צילום אינסטגרם neta_alchimister)
סערה חדשה בעולם האופנה, מותג בגדי הים "בננהוט", שבבעלות הדוגמנית ואשת העסקים נטע אלחמיסטר ושותפתה נועה בני, קיבל לאחרונה מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים מחברת "Savana". במכתב, שנשלח באמצעות עורך דינה של החברה, נטען כי "בננהוט" העתיקה לכאורה את עיצובו של אחד מבגדי הים שלה.
על פי הטענות במכתב ההתראה, חברת "Savana" השיקה ביולי 2025 את דגם בגד הים "Olive Green", בעוד שכשנה לאחר מכן הושק ב"בננהוט" דגם בשם "Kyma Olive Peridot".
בחברה המתחרה טוענים לפי הפרסומים ב'פורריל' כי השוואה בין השניים מראה דמיון מהותי בצללית, בגזרה, בגוון הירוק-זית ואף בפרטים הקטנים כמו החרוזים המוזהבים בקצוות השרוכים. בעקבות כך, דרשה החברה את הסרת המוצר מהמדפים, הפסקת השיווק וקבלת דיווח על נתוני המכירות.
אלא שמנגד, גורמים בסביבתה של אלחמיסטר מציגים תמונה שונה לגמרי. לדבריהם, לא רק שלא מדובר בהעתקה, אלא שהדגם המדובר נמכר ב"בננהוט" כבר משנת 2021– שנים לפני ההשקה של החברה המתחרה.
סוגיות של זכויות יוצרים וחיקויים בעולם האופנה אינן דבר חדש, ובמיוחד בענף בגדי הים שבו הגזרות והאלמנטים העיצוביים לעיתים חופפים. במקרים רבים, טענות מסוג זה מסתיימות בהבהרות הדדיות או בפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט, בפרט כאשר אחד הצדדים מצליח להוכיח ראשוניות מוכחת על העיצוב.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה