משפט
הליכוד בהסתבכות חריגה: המשטרה תפתח בבדיקה בחשד לתצהירים שקריים
בעקבות סתירה חריפה בין גרסת המפלגה לבין תצהיר של חברת כנסת, הורתה היועמ"שית למשטרה לפתוח בבדיקה ראשונית בחשד להטעיית בית המשפט העליון ומסירת מידע כוזב
הדרמה המשפטית סביב פסילת בחירתו של עורך הדין מיכאל ראבילו לתפקיד מבקר המדינה עולה מדרגה: היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ופרקליט המדינה, עמית איסמן, הורו למשטרת ישראל לפתוח בבדיקה ראשונית לבחינת החשד כי גורמים במפלגת הליכוד בראשותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגישו תצהירים שקריים לבית המשפט העליון.
על פי הפרסום אמש (רביעי) במהדורה המרכזית של חדשות 12, במרכז הבדיקה עומדת סתירה חזיתית בין גרסת המפלגה לבין תצהיר משלים שהגישה חברת הכנסת שרן השכל. בעוד שבליכוד טענו בתצהיר רשמי לבג"ץ כי חברי הכנסת צילמו את פתקי ההצבעה שלהם מרצונם החופשי בלבד, השכל הצהירה בשבועה כי ניתנה הנחיה מפורשת לתעד את מאחורי הפרגוד – ואף להציג את התיעוד ישירות לראש הממשלה.
במסגרת הצעדים הראשונים, תגבה המשטרה עדות פתוחה מח"כ השכל. ככל שטענותיה יאומתו, תתקבל החלטה אם לפתוח בחקירה פלילית מלאה בחשד להטעיית בית המשפט ומסירת תצהיר כוזב.
עוד ב-
בתנועה לאיכות השלטון בירכו על המהלך וציינו כי מדובר בצעד מתבקש, שכן הטעיית ערכאות שיפוטיות מהווה פגיעה קשה בשלטון החוק ובאמון הציבור, ומחייבת מיצוי הדין עם המעורבים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



