משפט

מכה לחברות האשראי החוץ בנקאי: זה מה שיצטרכו לחשוף

חברות אשראי חוץ בנקאי נדרשות להרחבת הגילוי בנוגע לסיכון אשראי, זאת על פי החלטת סגל רשות ניירות ערך
הוצאות בכרטיסי אשראי (צילום MAX, unsplash)
סגל רשות ניירות ערך פרסם עמדת סגל חשבונאית המיועדת לחברות בענף האשראי החוץ בנקאי, במטרה לחזק את סטנדרט הגילוי הניתן ביחס לסיכון האשראי המהווה חשיפה עיקרית עבור תאגידים אלו.
סגל הרשות מדגיש את מרכזיות סיכון האשראי בפעילותה של חברה העוסקת בתחום האשראי החוץ בנקאי, ובהתאם לכך את חשיבות הגילוי ויישום נאות של התקינה החשבונאית הרלבנטית בנושא. בין דגשים אלו, סגל הרשות מחדד כי במסגרת הגילוי חברות נדרשות להפריד בין החובות של החברה שטרם הגיע מועד פרעונן לבין חברות שהגיע מועד פרעונן וטרם נפרעו, גם אם החוב נפרס מחדש.

כמו כן, במסגרת הגילוי אודות ריכוזי סיכוני אשראי, חברה נדרשת לבחון את החשיפה שלה ללווים בודדים, אף אם לווים אלו לוו מהחברה באמצעות תאגידים שונים שבבעלותם. בנוסף, ביחס לפילוח שחברה נדרשת להציג אודות רמות סיכון האשראי, סגל הרשות סבור כי חברת אשראי חוץ בנקאי נדרשת להציג בדוחות הכספיים דוח גיול אשראי (פילוח אשראי לפי תקופות פיגור) או לחילופין לתאר מדוע היא אינה מדווחת אודות גיול אשראי באופן סדור לאנשי המפתח בהנהלה ובדירקטוריון בחברה, אלא אם החברה משתמשת ומציגה בדוחות הכספיים מדד אחר לצורך פילוח רמות סיכון האשראי שיוכל לחזק את ההבנה של המשקיעים לגבי סיכון מרכזי זה.
עמדה זו מצטרפת להודעת הסגל ולשו"ת 105-31 שפורסם בנושא סיכונים בתחום האשראי החוץ בנקאי אשר עסקה בעיקר בחשיבות הגילוי ביחס לסיכונים תפעוליים (הונאות מעילות וכיוצ"ב) ולסיכוני ציות (רישיון, רגולציה, הלבנת הון וכיוצ"ב) בחברות אלו. עמדת הסגל הנוכחית עוסקת בגילוי הנדרש בדוחות הכספיים של החברות בענף אודות סיכון האשראי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה