משפט

ג'יי.פי מורגן ישלמו את ההוצאות המשפטיות של מייסדת פרנק

קביעת בית המשפט הגיעה בעקבות הסכם המכירה של פרנק לבנק ב-2021, שקובע כי הם ישלמו את שכר הטרחה במקרה של תביעה
ג'יי.פי. מורגן (צילום shutterstock)
בית המשפט קבע כי בנק ג'יי.פי מורגן יחויב לשלם את ההוצאות המשפטיות של צ'רלי ג'אבייס, מייסדת חברת הפינטק הכושלת פרנק, אותה הבנק תובע.

לפי דיווחים רבים שפורסמו, פסיקת בית המשפט אמרה שהבנק עדיין מחויב לכסות את שכר הטרחה של ג'אביס כחלק מהסכמתה למכור את פרנק לבנק ב-2021.
ג'יי.פי מורגן תבעה את ג'אביס בינואר, ואמרה שהיא הונה כשקנה את החברה שלה מכיוון שהיא ובכיר אחר ניפחו את מספר הלקוחות שמשתמשים בפלטפורמה, בטענה שלפרנק היו יותר מ-4 מיליון לקוחות כשהיו לה רק 300,000.
התביעה טוענת שג'אביס גרמה למישהו ליצור מיליוני חשבונות מזויפים כדי להטעות את הבנק וקיבלה כסף מהמכירה של 175 מיליון דולר שהיא לא הייתה מקבלת אחרת.
עורכי הדין של ג'אביס טענו כי ג'יי פי מורגן לא ביצע בדיקת נאותות, מיהר למכירה והחל בחקירה פנימית של העסקה כדי לסיים אותה ולשלול ממנה בונוס שימור.
בחודש שעבר האשים משרד המשפטים את ג'אביץ' בהונאת בנק, הונאה בנקאית והונאת ניירות ערך, אישומים שעלולים להכניס אותה לכלא לעשרות שנים אם תורשע. היא גם הואשמה בהונאה על ידי הרשות לניירות ערך.
"במקום לעזור לתלמידים, אנו טוענים שגב' ג'אבייס עסקה בהונאה בבית ספר ישן", אמר מנהל חטיבת האכיפה של ה-SEC, גורביר ס. גרוואל באפריל. "היא שיקרה לגבי הצלחתו של פרנק לעזור למיליוני סטודנטים לנווט בתהליך הסיוע הפיננסי בקולג' על ידי המצאת נתונים כדי לתמוך בטענותיה, ולאחר מכן השתמשה במידע המזויף הזה כדי לגרום ל-JPMC להיכנס לעסקה של 175 מיליון דולר."
בחודש שעבר ראה גם ג'יי פי מורגן רשות לחקור את ג'אביס בשבועה לגבי העברות כסף לחברה שלכאורה יצרה.
הבנק אמר שההעברות התרחשו זמן קצר לאחר ש-ג'יי.פי מורגן גילה את ההונאה לכאורה, וכי התאגיד שאליו העבירה את הכסף נמצא במדינת נבאדה המשמשת לעתים קרובות אנשים שרוצים להסתיר את פרטי הבעלות שלהם.
עורכי הדין של ג'אביס טענו שהלקוח שלהם לא יכול להסתיר נכסים, שכן הם נתפסו על ידי הממשלה בסביבות ה-7 באפריל, כאשר ג'יי.פי מורגן הגיש את בקשתו לחקור את ג'אביס.
"בסביבות אותו הזמן, ארה"ב תפסה את נכסיה של גב' ג'אביס וחסמה את הגישה שלה לחשבונותיה - אותם נכסים ש-JPMC מציעה כעת שהם בסכנת התפוגגות", אמרו עורכי הדין של ג'אביס בהגשה לבית המשפט. "צווי התפיסה על חשבונות ונכסים שבשליטתה של גברת ג'אביס נמצאים כעת בחתימה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה