בארץ

ישראל כ"ץ מאיים: "מסר אזהרה ברור למשטר הסורי"

לאחר תקיפת חיל האוויר סמוך לארמון הנשיאות בדמשק, שר הביטחון ישראל כ"ץ מדגיש: "חובתנו להגן על הדרוזים בסוריה מפני פגיעה" 
מערכת ice | 
ישראל כץ (צילום אריה לייב אברמס/פלאש 90)
שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס לפני זמן קצר (שישי) בחשבון ברשת X לתקיפת חיל האוויר סמוך לארמון הנשיאות בדמשק: "תקיפת חיל האוויר הלילה בארמון הנשיאות בדמשק, עליה הנחינו רה"מ ואני, היא מסר אזהרה ברור למשטר הסורי. כשג'ולאני מתעורר בבוקר ורואה את תוצאות תקיפת מטוסי חיל האוויר הישראלי הוא מבין היטב שישראל נחושה למנוע פגיעה בדרוזים בסוריה". הדברים מגיעים לאחר שישראל ביצעה ירי אזהרה מוקדם יותר השבוע כלפי קבוצה חמושה שהיוותה איום על דרוזים בסוריה
השר כ"ץ הדגיש: "חובתנו להגן על הדרוזים בפרברי דמשק מפני פגיעת פורעים ג'יהאדיסטים ולאפשר למאות אלפי הדרוזים בסווידא ובהר הדרוזים להגן על עצמם בכוחות עצמם ולא לשלוח כוחות ג'יהאדיסטים לתוך היישובים. חובתנו להגן על הדרוזים בסוריה מפני פגיעה, למען אחינו הדרוזים בישראל ונאמנותם למדינה ותרומתם העצומה לביטחון ישראל".
דובר צה"ל עדכן הבוקר כי חיל האוויר ביצע תקיפה סמוך למעונו של הנשיא הסורי בדמשק. בהודעה הקצרה נמסר כי, "מטוסי קרב תקפו במרחב הסמוך לארמונו של אחמד חוסיין א-שרע בדמשק". 
רשת אל מיאדין, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה כי דרוזים המתגוררים במחוז א-סווידא בדרום סוריה הותקפו הלילה על ידי מקומיים. דוברת מחלקת המדינה של ארה"ב, תמי ברוס, גינתה את המעשים: "האלימות והרטוריקה המסיתה המכוונות כלפי בני העדה הדרוזית בסוריה הן מגונות ובלתי מקובלות".
יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ כתב בחשבון ברשת X: ״שוחחתי הבוקר עם השיח׳ מוואפק טריף, מנהיג העדה הדרוזית בישראל. לישראל יש מחויבות ערכית ואינטרס ביטחוני לסייע לדרוזים בסוריה. חשוב להבין - מדובר קודם כל בברית ערכית, של מי שנלחמים איתנו וחיים איתנו, ואחיהם, קרובי משפחתם תחת סכנה".
גנץ הדגיש כי, "לצד זאת, יש לנו גם אינטרס ביטחוני ראשון במעלה לשמור על האזורים שבשליטת הדרוזים בסוריה, ולא לאפשר לקבוצות הקיצוניות לחזק את שליטתן  והשפעתן במדינה". 
ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו): "מתקפת בוטים מסוכנת מנסה להסית בין הדרוזים למדינה – אסור ליפול בפח":
חבר הכנסת חמד עמאר הזהיר על מתקפה מאורגנת של בוטים וגורמים עוינים ברשתות החברתיות, שמטרתה להסית וללבות שנאה בין העדה הדרוזית למדינת ישראל, ולהצית מתחים בין יהודים לדרוזים: ״השיח המסוכן שמופיע פתאום ברשת – אינו בא מהעדה הדרוזית. זוהי פעולת הסתה זדונית של גורמים עוינים, כנראה מחוץ למדינה, שמנסים לנצל את הכאב האמיתי של בני העדה כדי לעורר אנרכיה ולשסות אוכלוסיות זו בזו".
חבר הכנסת עמאר קרא לגורמים המוסמכים: "אני פונה לגורמי המדינה לפעול ולנטר את הפעילות ברשתות לפני שייגרם נזק בלתי הפיך. כמו כן, אני קורא לציבור –  לא ליפול בפח". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה