בארץ
סערה סביב השימוש בבינה המלאכותית בבתי הספר: "ניסוי בבני אדם"
סערה פרצה במהלך דיון בוועדת החינוך לאחר שנחשף כי 600,000 הורים לתלמידים כבר אישרו את השימוש בבינה מלאכותית; בעקבות כך התריעו נציגים בוועדה כי: "משרד החינוך שם מטרה לחשוף את הילדים ל-AI במהירות מסוכנת"

ועדת החינוך של הכנסת קיימה היום (שני) דיון סוער בנושא שילוב בינה מלאכותית במערכת החינוך. ההורים שהשתתפו בדיון מתחו ביקורת חריפה על משרד החינוך וטענו כי מדובר ב"ניסוי בבני אדם" שמבוצע בילדי ישראל ללא הסכמה מודעת מצד ההורים.
נגה ארבל ממכון יכין התריעה בוועדה כי: "משרד החינוך שם מטרה לחשוף את הילדים ל-AI במהירות מסוכנת ובלי בחינה של ההשלכות. אנחנו לא יודעים מה הוא מחדיר ואני לא מוכנה שהמוח הזה יחנך את הילדים שלי. הכלי הזה קיים בסה"כ 3 שנים, איפה יש מומחים להשלכות על ילדים? זה דורש הוכחה. תפקיד משרד החינוך הוא לשרת את ההורים ואי אפשר לתת לזה יד בלי שההורים יתנו הסכמה מודעת."
מנגד, במשרד החינוך טוענים כי הכלים אינם מחליפים מורים אלא מהווים אמצעי עזר. טל שריר נציגת המשרד, הדגישה כי הועברו הנחיות מסודרות למורים לשימוש אחראי, וקובי רפאלי, מנהל חטיבת התקשוב, חשף: "הורים ל- 600,000 תלמידים אישרו שימוש ילדיהם בכלי הבינה המלאכותית. אם הורה מסרב, ביה"ס יודע לתת מענה חלופי."
סגן היועצת המשפטית למשרד החינוך אביגדור דנן הוסיף ואמר כי בכיתות א'-ג' לא מאשרים שימוש בבינה מלאכותית. השימוש נעשה החל מכיתה ד' על ידי בבוט של משרד החינוך, שהוא מוגבל מאד, כך שצומצמו כל הסיכונים שעליהם דובר קודם.
בהמשך לדברים, נציגי מועצת התלמידים ומרכזי הסיוע התריעו מפערים בגישה לבינה מלאכותית בבתי הספר, מטענות על תשובות לא מועילות לשאלות רגשיות, ועד לעלייה בפגיעות מיניות דרך שימוש לא מבוקר בטכנולוגיה.
נטע גורי מהאיגוד מרכזי הסיוע הדגישה את הצורך בשילוב חינוך מיני עם חינוך טכנולוגי. לדבריה: "אנחנו רואים עלייה בפגיעות מיניות דרך הטכנולוגיה, כמו שהיה באחרונה ב"מרכזי בידור". צריך לשלב בין חינוך לטכנולוגיה לחינוך מיני בריא. באיגוד מרכזי הסיוע אנחנו פוגשות את זה יומיום אבל האחריות היא לא רק עלינו, זה דורש שיתוף פעולה עם משרד החינוך שילמד את הילדים לעשות שימוש נכון בכלים."
מנגד, עומרי בן חורין מחברת גוגל הדגיש כי הכלים שמופעלים במערכת מותאמים לילדים וכוללים סינון תכנים, הגבלות על יצירת תמונות ובקרות נוספות, במסגרת שירותים שמסופקים למשרד החינוך דרך מכרזים.
עוד ב-
הדיון הסתיים ללא הכרעה, אך עם קריאות מצד הורים, ארגונים וחברי כנסת להאט את קצב השילוב, להגביר את הפיקוח ולהבטיח בחירה מושכלת ושקופה של ההורים. ח"כ סימון דוידסון שמילא את מקומו של יו"ר הוועדה התרשם מהדברים שנאמרו בישיבה והתחייב כי יתקיים דיון המשך בנושא.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה