בארץ

הפורום למאבק בעוני דורשים מהממשלה: "מתעלמת מהצורך הקיומי"

יוקר המחיה רק עולה והפורום למאבק בעוני פנתה באופן דחוף לממשלת ישראל בבקשה להכריז על השנה כשנת בצורת; "המחיר הכבד ישולם על ידי כל המשפחות בישראל"
מערכת ice | 
בצורת בישראל (צילום shutterstock)
הפורום למאבק בעוני ומרכזים לצדק חברתי, פנו היום (רביעי) לממשלת ישראל בדרישה להכריז על שנת בצורת, ולהקצות באופן מיידי סכום של 250 מיליון שקל לתמיכה בחקלאים.
הדרישה מגיעה על רקע התמשכות הבצורת וההימנעות של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מאישור המלצות של משרד החקלאות בוועדת הבצורת. בפורום מזהירים כי המשך ההתעלמות יביא לפגיעה ביבולים ולעלייה במחירי הפירות והירקות, מה שיפגע במשפחות רבות ויעמיק את הפערים החברתיים.
עו"ד בקי כהן-קשת מהפורום למאבק בעוני אמרה כי "בזמן שהממשלה מוצאת מקורות תקציביים למטרות שונות, היא מתעלמת מהצורך הקיומי של תמיכה בחקלאות המקומית. המחיר הכבד ישולם על ידי כל המשפחות בישראל בצורת עליית מחירים דרמטית של פירות וירקות. ביטחון תזונתי הוא זכות בסיסית ולא פריבילגיה, הממשלה חייבת לקחת אחריות ולפעול עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי".
בכנס יוקר המחיה שנערך בכנסת סיפרה זהבה, אם לתשעה ילדים, כי "הרופאה אמרה לי לאכול פירות וירקות, ושאבוקדו בריא במיוחד בשבילי. איך אקנה במחירים כאלה? יש לי ילדים קטנים בבית. אי אפשר לגדל אותם. המחירים עולים, התרופות עולות. אני לא יכולה לקנות אוכל בריא. הכל יקר. אם הילדים לא גודלים, איך הם ישרתו את המדינה שלהם? המדינה שלנו צריכה לדאוג לנו, אין לנו מדינה אחרת".
כזכור, על פי נתונים של השירות המטאורולוגי מחודש מרץ השנה, החורף הנוכחי היה היבש ביותר ב-70 שנה האחרונות. על פי אותם הנתונים בגולן ירדו 35% מכלל המשקעים השנתיים, כאשר בהרי הצפון נרשמו 50%.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה