בארץ

אמהות הלוחמים כנגד החרדים: "שימוש לרעה בסמכות התקציבית"

במכתב ששלחה תנועת "אמא ערה" ליועמ"שית נכתב כי תקצוב החרדים היא החלטה שלטענתן הינה בלתי חוקית ומפרה את חוק יסודות התקציב: "הממשלה הזו מנותקת לחלוטין ושוכחת מהציבור הישראלי הרחב שהיא עצמה אמורה לשרת"
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock, פלאש 90/ אייל מרגולין, אבשלום ששוני)
הבוקר (שני) ובשעה האחרונה נשלח מכתב דחוף מתנועת "אמא ערה" ליועמ"שית, בדרישה לבטל מיידית את החלטת הממשלה להקצות 10 מיליון שקל למימון נסיעות לאומן.
החלטה שלטענתן הינה בלתי חוקית ומפרה את חוק יסודות התקציב, עומדת בסתירה להלכת בג"ץ משנת 2024 שקבעה חובת גיוס והפסקת תמיכה למשתמטים משירות צבאי, ומהווה "שימוש לרעה בסמכות התקציבית" ושמתבססת על "שיקול זר ומפלה". בנוסף האימהות מציינות במכתב כי על פי דיווחים ובמקביל לתקצוב הנסיעות, יו"ר ש"ס אריה דרעי מקדם מתווה למניעת אכיפה ועיכובים בנתב"ג ביחס לחייבי גיוס ועריקים - מהלך שסותר את עקרון האכיפה השוויונית ואת הלכת בג"ץ.
במכתב נכתב: "הקצאת כספי ציבור לבילוי/עלייה לרגל פרטית בזמן מלחמה ממושכת, היא החלטה הפוגעת בלכידות הלאומית וברוח הלחימה".
ד"ר רתם סיון-הופמן ומיכל הדס-רובין, ממובילות תנועת "אמא ערה", מוסיפות: "הממשלה הזו מנותקת לחלוטין ושוכחת מהציבור הישראלי הרחב שהיא עצמה אמורה לשרת. בעוד מאות אלפי לוחמים נושאים בעומס המלחמה, הממשלה מחליטה להזרים 10 מיליון שקל כדי להקל על נסיעות למי שמתחמק משירות צבאי. זה הפוך מכל הגיון. אנחנו דורשות מהיועמ"שית להקפיא את ההחלטה הזו מיד, ואם זה לא יעשה - נפנה לבג"ץ".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה