בארץ
אחרי 40 שנה: עיריית ת"א עושה מהפכה בחופים
בשל המחסור במצילים, עיריית תל אביב–יפו פותחת קורס מצילים עירוני לראשונה לאחר 40 שנה - במימון העירייה וללא עלות. הקורס יהיה פתוח לקהל הרחב העומד בתנאי הקבלה
עיריית תל אביב הודיעה על פתיחת קורס עירוני להכשרת מצילות ומצילי ים, לראשונה מזה 40 שנה. מדובר בקורס לתעודת מציל ים סוג 1, שיפעל באישור ובפיקוח משרד העבודה, ונועד בין היתר לתת מענה למחסור במצילים, מחסור אשר פוגע כיום ביכולת העירייה להפעיל את כלל תחנות ההצלה באופן מלא וסדיר.
הקורס ימומן במלואו על ידי העירייה ויינתן ללא עלות למשתתפים. הוא יהיה פתוח לקהל הרחב העומד בקריטריונים לקבלה, וישולב עם קורס מגישי עזרה ראשונה בפיקוח מד״א. הקורס צפוי להתקיים בין החודשים פברואר–מרץ 2026, ויכלול מפגשים שבועיים עם שיעורים עיוניים ומעשיים.
סגנית ראש העירייה והממונה על רצועת החוף והפארקים, ציפי ברנד, התייחסה למהלך ואמרה כי החופים של תל אביב–יפו הם הלב הפועם של העיר, וכי הבטיחות בהם היא ערך עליון. לדבריה, פתיחת הקורס לראשונה מזה 40 שנה מהווה הזדמנות להכשיר דור חדש של מצילות ומצילים. ברנד הוסיפה כי העירייה משקיעה ותמשיך להשקיע בבטיחות, בשירות ובחוויית הרחצה לכלל תושבי ותושבות העיר ומבקריה, וקראה גם לנשים להצטרף למערך ההצלה העירוני.
נכון להיום מועסקים במערך ההצלה העירוני כ־50 מצילים, כאשר בקיץ האחרון הצטרפה מצילה ראשונה לאגף. חופי תל אביב–יפו משתרעים מגבול הרצליה בצפון ועד גבול בת ים בדרום, וכוללים כ־13 חופים מוכרזים באורך כולל של כ־14 ק״מ. החופים משרתים את תושבי ותושבות העיר ואת המבקרים בה לאורך כל השנה, ובעונת הרחצה נופשים בהם בממוצע כ־8.5 מיליון מתרחצים ומתרחצות.
בין החופים בהם ניתנים שירותי הצלה בעונת הקיץ נמנים חוף צוק צפון, חוף צוק דרום, חוף תל ברוך, חוף מציצים, החוף הנפרד, חוף הילטון, חוף גורדון, חוף פרישמן, חוף בוגרשוב, חוף ירושלים, חוף גאולה, חוף צ׳ארלס קלור וחוף גבעת עליה. בעונת החורף פועלות שלוש תחנות הצלה בלבד, בחופי ירושלים, החוף הנפרד וצוק צפון, בהתאם לשעות הרחצה.
עוד ב-
כלל חופי העיר מונגשים לבעלי מוגבלויות, וכוללים מקלחות וברזיות מותאמות. בנוסף, בכל החופים קיימים שירותים, מלתחות ומקלחות פתוחות, וכן מקלחות ייעודיות לתינוקות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
8.תנו תנאים טובים יגיעוטורס 01/2026/09הגב לתגובה זו0 0קביעות , פנסיה , שעות עבודה ושכר שעות נוספותסגור
-
7.והאותיות הקטנות?א.לוי 01/2026/08הגב לתגובה זו0 0משום מה יש לי תחושה שהקורס יהיה חינם רק למי שמתחייב לעבוד כמציל בחופי תל אביב לעשור הקרוב במשמרות מזעזעות בשכר זעום. כמו כל "חינם".סגור
-
6.מצילים עוזבים את המקצוע הצלה בגלל השכר הזהום ביחס לשעותעמרם 01/2026/08הגב לתגובה זו1 0ההחלפת ממנהל המצילים בדחיפות הוא חא מצאים לתפקיד בגללו עזבו ויעזבו כל המצלים הוא הרס את המקמוע הצלהסגור
-
5.כנראה נואשים (ל"ת)תל אביב 01/2026/07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.את המציל (ל"ת)הצילו 01/2026/07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.ואני חשבתי לצומי ש...זיו 01/2026/07הגב לתגובה זו2 0שהולכים לנקות את החופים מכל מה שמפריע לטבע: סוכות המציל האימתניות שמסתירות את האופק והנוף, את אינסוף הכסאות והשמשיות שבתשלום, שלא מאפשרות לאזרח הפשוט לבוא עם כסא מצקפל מהבית, ולשכשך רגליו במים, שסוף סוף יעיפו את הרמקולים עם המוסיקה הרעשנית שדופקת בראש, ולא מאפשרת לשמוע את רחש הגלים, והרשימה ארוכה, כמו גם המסעדות שהשתלטו על המדרכות, יחד עם שליחי וולט "פחד אלוהים" והחפירות שלעולם אינן מסתיימות. והדוחות על נסיעה בנת"צ )מישהו יכול להסהיר לי מה ההבדל בין כתום לצהוב? והמעויינים שמופיעים רק "כשמתחשק" להם... והדוחות על שיח שפורח לתפארת ולא נגזם "כי הוא מפריע להולכי הרגל" אבל אותה צמחיית גונגל של המסעדות, ברחוב בוגרשוב למשל, לא מפריעה לפקחים, ו.........סגור
-
סוכות מפריעות לך??א.לוי 01/2026/08הגב לתגובה זו0 0באמת הן מסתירות את הנוף... מצד שני, גם אתה.סגור
-
2.שווה חינם (ל"ת)יפה 01/2026/07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.רק מקורביםנאמן האלמן 01/2026/07הגב לתגובה זו2 0רק מי שקרוב משפחה יתקבל קביעותסגור



