בארץ
אסון בדיזנגוף: אוטובוס עלה על המדרכה, הרוג ומספר פצועים קשה
תאונה מחרידה בלב תל אביב: אוטובוס של חברת "דן" איבד שליטה, דרס הולכי רגל התנגש בעמוד חשמל וגרם למותו של אדם ול-11 פצועים, בהם שניים קשה
רחוב דיזנגוף ההומה בתל אביב הפך הערב (שני) לזירת אסון מבהילה. אוטובוס נוסעים של חברת "דן" סטה במפתיע מנתיב נסיעתו, עלה בעוצמה על המדרכה ופגע בעמוד חשמל ובעץ, תוך שהוא דורס הולכי רגל ששהו במקום.
תיעוד מזירת האירוע בתל אביב:
כתוצאה מההתנגשות הקשה נהרג אדם אחד, נפצעו 11 בני אדם בדרגות פציעה שונות. מבית החולים איכילוב נמסר כי הצוותים הרפואיים נלחמים ברגעים אלו על חייה של ילדה בת 11 שהובאה למחלקת הרפואה הדחופה כשהיא במצב אנוש ומחוסרת הכרה. בנוסף אליה, מטופלים בחדר הטראומה אישה בת 49 וגבר בן 76, שניהם במצב קשה.
איחוד והצלה
כתוצאה מההתנגשות הקשה נהרג אדם אחד, נפצעו 11 בני אדם בדרגות פציעה שונות. מבית החולים איכילוב נמסר כי הצוותים הרפואיים נלחמים ברגעים אלו על חייה של ילדה בת 11 שהובאה למחלקת הרפואה הדחופה כשהיא במצב אנוש ומחוסרת הכרה. בנוסף אליה, מטופלים בחדר הטראומה אישה בת 49 וגבר בן 76, שניהם במצב קשה.
צוותי הרפואה של מגן דוד אדום שהגיעו ראשונים למקום נתקלו בזירה מורכבת של הרס, זכוכיות מנופצות ונפגעים לכודים. פרמדיק מד"א בנימין פרקר שחזר את רגעי הטיפול הדרמטיים:
"מדובר בתאונה קשה מאוד. ראינו ילדה בת 11 כשהיא מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם חבלות קשות בגופה, לאחר שנפגעה מאוטובוס. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותה לבית החולים כשמצבה קריטי ואנחנו נלחמים על חייה. במקביל, צוותי מד"א נוספים שהגיעו לזירה העניקו טיפול רפואי ל-10 פצועים נוספים בדרגות פציעה שונות, ביניהם שניים קשה ואחד בינוני".
פרמדיק מד"א שמחה סימנדייב הוסיף ותיאר את חילוץ הנפגעים הנוספים מהשטח: "כשהגענו לזירה ראינו אוטובוס שזגוגית השמשה שלו מנופצת, לאחר שהתנגש בעמוד חשמל ובעץ, וככל הנראה פגע במספר הולכי רגל שהיו במקום. ראינו 11 פצועים, מתוכם הילדה שנפגעה אנושות, אישה בת 49 שנפצעה באורח קשה, וגבר בן 76 שנלכד מחוסר הכרה מתחת לעץ שאיבד את יציבותו וקרס. הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים ופינינו את כלל הפצועים לבתי החולים".

קרדיט: דוברות איחוד והצלה
מיד לאחר פינוי הפצועים, נחסמו לתנועה צירי הגעה מרכזיים ברחוב דיזנגוף ובוחני התנועה של משטרת ישראל הגיעו למקום כדי לפתוח בחקירת נסיבות התאונה הקשה. בשלב זה, חוקרי המשטרה ומערך הבוחנים בודקים באופן מעמיק את כל כיווני החקירה האפשריים, במטרה להבין כיצד איבד נהג האוטובוס את השליטה על כלי הרכב הכבד, ומה הוביל בדיוק לאותה סטייה חדה ופתאומית אל עבר המדרכה המאוכלסת בהולכי רגל.
התאונה המזעזעת הזו מציפה מחדש את הנתונים המדאיגים והמדממים של פגיעות ילדים בכבישי ישראל. לפי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, מתחילת שנת 2026 הנוכחית בלבד כבר נהרגו 26 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים ברחבי המדינה.
הנתונים מראים כי מדובר במגמה מחמירה, שכן בחמש השנים האחרונות (בין השנים 2021 ל-2025) קיפחו את חייהם 252 ילדים בכבישים, כאשר כ-29% מתוכם היו בני נוער בגילאי 15 עד 17.
עוד ב-
מנכ"לית ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, אורלי סילבינגר, התייחסה לאסון הקשה בלב תל אביב ויצאה בקריאה דחופה לשינוי המצב: "אנו רואים כי תאונות הדרכים ממשיכות להיות אסון מתמשך שגובה את חייהם של ילדים ומבוגרים רבים, מספר הילדים שנהרגים בתאונות דרכים עולה, והנתונים האחרונים מרמזים כי גם שנת 2026 עלולה להיות מהקטלניות ביותר שידענו. על כן אנו נדרשים לטיפול דחוף ומיידי למניעת התופעה המסוכנת הזאת, ולפעול להעלאת המודעות בקרב כל משתמשי הדרך באמצעות מהלכי חינוך והסברה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



