תקשורת ומדיה
דרמה בעיר החרדית: ביהמ"ש הורה להפסיק התקשרות בין העירייה לדובר
זה סיפור על משרד אסטרטגיה וייעוץ תקשורת שהעניק שירות במהלך הבחירות למועמד, וכאשר זכה להיבחר לראש העיר, פורסם מכרז בו זכה המשרד. עתירה לבית המשפט סיבכה את העניין עד להחלטה שכופה על הפסקת ההתקשרות
בית המשפט המחוזי מרכז קבע היום כי על עיריית אלעד להפסיק את ההתקשרות עם יועץ התקשורת יעקב ביכלר ממשרד האסטרטגיה ביכלר לאור, בעקבות עתירה על ניגוד עניינים.
פסק הדין התקבל בעקבות עתירה של עמותת "חוקתי – חרדים למדינה ולשלטון הציבורי", אשר טענה כי העסקתו של ביכלר נעשתה תוך ניגוד עניינים חמור.
ביכלר, מעניק שירות למפלגת ש"ס ושימש כיועצו של יהודה בוטבול בקמפיין הבחירות. עם בחירתו של בוטבול לתפקיד ראש עיריית אלעד, זכה המשרד של ביכלר במכרז למתן שירותי ייעוץ תקשורת לעירייה, לאחר שאף משרד מלבד ביכלר לא ניגש למכרז, וכך זכה המשרד בתיק בעבור 25 אלף שקל בחודש.
כבר עם הבחירה פנה עו"ד אור רוזנמן בשם תושב בעיר במכתב למבקר המדינה ולמשרד הפנים וטען כי ביכלר ניהל עבור ראש העיר את קמפיין הבחירות והביע חשש כי "הזכייה במכרז מהווה השלמת התמורה לביכלר עבור עבודת הקמפיין, כל זאת על חשבון קופת העירייה ומשלמי המסים".
לאחר מכן אף הוגשה כאמור עתירה לבית המשפט, וכאשר הבינו הצדדים כי בית המשפט לא ממש קיבל את מה שניסו לטעון שאין כאן ניגודי עניינים, ניסו הצדדים לפחות "למשוך" עוד קצת את מתן השירות בתואנה כי דרושים להם חודשיים להתארגנות.
בא כוחו של ביכלר עו"ד שאוליון הודיע לבית המשפט "אני מודיע על הפסקת מתן השירותים על פי מכרז, אנחנו מבקשים חודשיים להתארגנות. אנחנו צריכים לפטר עובדים". בית המשפט אישר לעירייה להמשיך את ההתקשרות בחודשיים נוספים כאשר היא מתחייבת מצידה לפרסם במהלך זמן זה מכרז חדש.
יצוין כי בעבר יעקב ביכלר הודה בעבירה על חוק המפלגות במסגרת הבחירות המקדימות למפלגת קדימה לאחר שהוגש נגדו כתב אישום על כך שהציע לראש מטה הפריימריז של שאול מופז, לרתום חרדים להתפקד למפלגה לטובת מופז כאשר הצדדים דנו בהשבת כספי ההתפקדות למתפקדים, וזאת בניגוד לחוק המפלגות.
עוד ב-
ממשרד ביכלר אסטרטגיה ויח"צ מסרו בעקבות החלטת בית המשפט: "אנו מכבדים את החלטת בית המשפט. המלצתנו לכל העותרים ולמיליונים הנשפכים לשווא: ראש העיר, הרב יהודה בוטבול, נבחר כדין לראשות העיר. מהרגע שנבחר, האופוזיציה מסרבת לקבל את תוצאות הבחירות. במקום לאפשר לו לנהל את העיר, היא רודפת אותו על בסיס יומיומי, מבזבזת מיליונים על עתירות חסרות יסוד, ומפסידה פעם אחר פעם. הגיע הזמן להכיר בהחלטת רוב תושבי העיר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה