תקשורת ומדיה
בעלי ערוץ 14 בעסקה מפתיעה: משתלט גם על תחנת הרדיו הזו
סוף הסכסוך: איש העסקים יצחק מירילשוילי משתלט לגמרי על "קול חי" אחרי דרמה של ארבע שנים. בעלי ערוץ 14 רוכש את יתרת המניות בתחנת הרדיו החרדית תמורת 4 מיליון שקל – לאחר מאבק משפטי חריף

יצחק מירילשוילי, הבעלים של ערוץ 14, ישלוט מעתה לבדו בתחנת הרדיו החרדית "קול חי" – לאחר שרכש את יתרת 20% המניות מקבוצת המיעוט בעסקה שנסגרה בכ-4 מיליון שקל. העסקה נחתמה במסגרת הסכם פשרה שאושר לאחרונה על ידי הרשות השנייה, ושמה קץ לסכסוך ממושך בין הצדדים. כך פרסם היום אתר "דה מרקר".
קבוצת המיעוט כללה שחקנים בולטים בזירה החרדית: אלי פלאי ועורך עיתון "במשפחה" יוסי אליטוב, איש התקשורת עידו מור ורשת המרכולים "אושר עד". הם נכנסו לשותפות עם מירילשוילי ב-2020 לאחר שמיזגו את הצעתם במכרז של הרשות השנייה מול הצעתו של מירילשוילי. אולם תוך זמן קצר החל עימות בין הצדדים – שהגיע לבית המשפט.
קבוצת המיעוט טענה כי מירילשוילי פעל לרוקן את השותפות מתוכן, וכי תחנת הרדיו שימשה בפועל לקידום מטרותיו בערוץ 14 – כולל מאבק פוליטי מול שטראוס, גם במחיר פגיעה בהכנסות התחנה. מנגד, טענה קבוצתו של מירילשוילי כי דווקא הצד השני ניסה לטרפד את ההסכם והחרים ישיבות.
לאחר מו"מ ממושך ולא מעט האשמות, הגיעו הצדדים להסכם לפיו קבוצת מירילשוילי תרכוש את המניות שנותרו לקבוצת המיעוט. בתגובה משותפת נמסר לדה מרקר כי המהלך בוצע "בהסכמה וברוח טובה".
עוד ב-
יש לציין כי בינואר השנה פרש מרדיו 'קול חי' המנכ"ל ב-13 שנה האחרונות ואחד מאנשי התקשורת הידועים במגזר החרדי, אבי רוזן. מי שמונה למנכ"ל במקומו הוא המנכ"ל המשותף שמואל טיקוצקי - מי שנחשב למקורבו של הבעלים יצחק מירלשווילי. על פי נתוני סקר TGI ליולי 2024, רדיו קול חי עם 4.8%, ותחנת תחנת קול חי מיוזיק שמשדרת מוסיקה המותאמת למגזר החרדי והינה תחת קבוצת רדיו קול חי עם 4.3% האזנות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.מה מפתיע? ערוץ 14 הכי ערכי. הכי מענין. הכי יהודי וציוני (ל"ת)רחל רוטנר 05/2025/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.התמונה לא מותאמת לתוכןדובר 05/2025/19הגב לתגובה זו0 1שרון גל ושי גולדן לא קשורים ל14 ובטח לא לקול חי.סגור