תקשורת ומדיה

ערוץ 14 נשאר בעידן פלוס לפחות עד סוף השנה - זו הכרעת משרד התקשורת

לאחר מכתב חריף של הרשות השנייה לאסדרת הליך הערוצים הזעירים בעידן פלוס, לאור סיומה של הוראת השעה במחצית חודש יוני - במשרד התקשורת כבר פועלים לתזכיר חוק שמאריך את ההסדר לפחות עד סוף השנה ובכך חוסם התערבות של הרשות השנייה לפי שעה | בלעדי
יהודה לוינגר | 
עכשיו 14 (צילום מסך ערוץ 14)
סאגת עידן פלוס וערוץ 14 - תעבור בינתיים ככל הנראה לשנה הבאה. על פי גורמים במשרד התקשורת, עד הסוף היום (חמישי) ייצא תזכיר חוק שמאריך את ההסדר עד סוף השנה. כאשר בכך יוארך ההסדר הזמני עד להעברת חוק השידורים הגדול אותו מתכנן קרעי.
המשמעות: עד שהצעת החוק תובא לאישור הכנסת והצבעה, ועד שהחוק יעבור, אף ערוץ לא יירד מעידן פלוס, וכן אף ערוץ זעיר לא ישלם על דמי ההפצה. עבור הרשות השנייה מדובר אם כן בהארכה נוספת בכמה חודשים של המצב הנוכחי, על אף הקשיים.
נזכיר: מוקדם יותר היום חשפנו ב-ice כי הרשות השנייה הציבה אולטימטום חריף למשרד התקשורת וזאת לאור אי הארכת הוראת השעה מאז מחצית יוני, והנטל הכספי שנופל על הרשות כל עוד הערוצים הזעירים אינם משלמים על הצטרפותם לעידן פלוס, החלטה שהתקבלה עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
למרות פניות של הרשות השנייה, לא נמסר ממשרד התקשורת האם בכוונתם להאריך את הוראת השעה: "מאחר שעידן פלוס מתנהל כמשק סגור, המשך הפצת המורשים לשידורים כרוך בהסדרת נושא התשלום כמתחייב על פי החוק ואם לא כן הדבר עלול להוביל ליצירת חוב וגרעון שאותו הרשות אינה יכולה לשאת", כתבה מנכ"לית הרשות, מישל קרמרמן במכתב חריף ליו"ר ועדת הכלכלה ולשר התקשורת.
בנוסף, ולאור טבע הדברים כי ברגע שהרשות השנייה תפנה אכן לאותם ערוצים לגביית תשלום דמי הפצה, וחלקם יבחרו להפסיק את הפצתם אם הדבר כרוך בתשלום - דבר זה יוביל לפגישה קשה באינטרס הציבורי.
לכן ברשות השנייה החליטו להעלות הילוך ולהגיע לפתרון מהיר כך או כך: "במידה ולא ימצא פתרון עד ליום חמישי ה-7 לאוגוסט 2025, בלית ברירה, ולמרות התראות חוזרות ונישנות שניתנו, נאלץ לפעול להורדת ערוצים אשר לא יהיו מעוניינים בהמשך הפצתם כאשר זו כרוכה בתשלום דמי הפצה בהתאם להוראות החוק".
אולם עתה אנו חושפים כי בכוונת משרד התקשורת, כבר היום להוציא תזכיר חוק ובכך להכניס את המערכת להליך אסדרה, וכאשר ישנו הליך שמחכה להצבעה בכנסת - הרשות השנייה, לכאורה, לא יכולה להוריד או להכריח לשלם אף ערוץ זעיר שנכנס לעידן פלוס מכורח התיקון לחוק שהחל ממלחמת חרבות ברזל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה