תקשורת ומדיה

אמנון לוי: "מחקנו אוכלוסיית ענק, אנחנו ישנים טוב בלילה?"

עמותת "פורום תקווה" פרסמה סרטון של העיתונאי הוותיק, בו הוא מביע ביקורת כלפי מדינת ישראל ביחס לאופי ניהול המלחמה בעזה: "מחקנו אוכלוסיית ענק שיש בתוכה ילדים וזקנים ונשים ואזרחים. מתי נגיד די? מתי נחליט שנקמנו מספיק?"
מערכת ice |  1
אמנון לוי (צילום נעה גרייבסקי)
"פורום תקווה", עמותה רשומה המאגדת שש משפחות של חטופים מטבח שבעה באוקטובר, פרסמה סרטון של העיתונאי אמנון לוי ובו הוא מביע ביקורת על האופן בו בחרה מדינת ישראל לנהל את המלחמה ברצועת עזה. כידוע, העיתונאי אמנון לוי חזר לשמש כחבר פאנל בתוכנית האקטואליה "אזור מלחמה" בערוץ 13, זאת לאחר שעזב את גוף התקשורת בפברואר 2024. 
בקטע הצפייה שפרסם "פורום תקווה" ברשת החברתית X, תועד העיתונאי כשהוא מתייחס לדיווחים הזרים על ההרוגים ברצועת עזה בעקבות המלחמה המתמשכת.  "אתמול נהרגו לפחות מאה בני אדם בעזה. בסוף השבוע פורסמה הערכה שמאה אלף אנשים נהרגו במלחמה.
מדובר באוכלוסייה בסדר גודל של הרצליה או כפר סבא או חדרה. תארו לכם שכל תושבי הרצליה נהרגו. מחקנו אוכלוסיית ענק שיש בתוכה ילדים וזקנים ונשים ואזרחים", כך אמר אמנון לוי. 
מגיש הטלוויזיה לשעבר המשיך להביע את התנגדותו ביחס לאופי הלחימה בעזה ושאל את צופי תוכנית האקטואליה של רשת 13: "אנחנו ישנים טוב בלילה עם ממדי ההרג הנוראיים האלה? או שאנחנו עדיין אוחזים בגישה האטומה ולטעמי גם המטומטמת והאכזרית שאין בלתי מעורבים בעזה. כולם אשמים? כולל זוג התאומים שנהרג ארבעה ימים שנולדו? מתי נגיד די? מתי נחליט שנקמנו מספיק?". 
לצד פרסום קטע הצפייה, במהלכו נחשפו הצופים לעמדתו השנויה במחלוקת של אמנון לוי, הביעו חברי העמותה ביקורת חריפה על דבריו. "המחליש היומי - והפעם אמנון לוי מסית הסתה חמורה נגד מדינת ישראל וחיילי צה"ל", כך נכתב בציוץ של עמותת "פורום תקווה".
 
"לדבריו, אנחנו 'מחקנו' אוכלוסייה של 100,000 איש בעזה.  האמת חייבת להיאמר - אמנון לוי מסית הסתה חמורה נגד ממשלת ישראל וחיילי צהל. אמנון לוי מסכן את חיי החטופים. ככל הנראה דבריו יהדהדו בערוצים אנטישמים כמו מגוון אנשים מסוגו.  חיילי צה"ל לא נלחמים מתוך יצר נקמה ולא טובחים באוכלוסייה אלא נלחמים מלחמה צודקת למען הדורות הבאים", לשון ההודעה שפרסמה עמותת "פורום תקווה" ברשת החברתית X.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אמנון
    ינקו 08/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להעיף אותו מערוץ 13,גורם נזק לערוץ,מבריח צופים.
    סגור