תקשורת ומדיה

חדשות 12 תחת אש צולבת: עוד שרים בכירים הודיעו כי יחרימו את הערוץ

העימות בין הדרג הפוליטי בליכוד לחברת חדשות 12 מחריף, כאשר עוד ועוד שרים וחברי כנסת מודיעים על ניתוק הקשרים ומצהירים כי לא יתראיינו לערוץ
מערכת ice |  5
קשת 12 (צילום shutterstock)
סערה פוליטית־תקשורתית מתפתחת: שורה של שרים וחברי כנסת מהקואליציה מודיעים בימים האחרונים כי יפסיקו להתראיין בערוץ 12, במהלך שמוגדר על ידם כחרם גלוי על חברת החדשות של הערוץ. המהלך קיבל תאוצה לאחר הצהרה פומבית של שר החינוך יואב קיש, שהתארח בתוכנית הפטריוטים בערוץ 14 והודיע כי יפסיק להתראיין בערוץ 12.
קיש לא חסך במילים והבהיר את עמדתו בצורה חדה: “האמת לא מעניינת אותם. הם משקרים בצורה מודעת, אני לא אלך לשם”. אף שהדברים עצמם כבר פורסמו, עיקר ההד הציבורי מגיע כעת מהתגובות החריפות שמצטרפות אליהם בזו אחר זו - ומאותתות על ניסיון לגיבוש חזית פוליטית רחבה נגד הערוץ.
מי שהחריפה את הטון היא השרה מאי גולן, שפרסמה תגובה ארוכה ותקיפה. “אני רואה שרבים מחברי השרים וחברי הכנסת התעוררו ברוך השם והודיעו קבל עם ועדה שלא יתראיינו יותר לערוץ 12… לערוץ התרעלה והפייק 12 - לא צריך להתראיין יותר בשום מצב ובשום נושא!”, כתבה. גולן הוסיפה כי היא עצמה מחרימה את הערוץ כבר יותר משנתיים, והשוותה אותו לערוצי תעמולה עוינים: “ובדיוק כפי שאני לא מתכוונת להתראיין בערוץ ‘אל אקצה’ או ‘אל מנאר’, כך לא אתראיין לערוץ אל ג׳זירה 12 בישראל…”. את דבריה חתמה בנימה אישית: “אני מודה לקב״ה שזיכני להגיע לנקודה בשליחותי הציבורית שערוץ 12 רואה בי מטרה לסיכול ממוקד”.

אל הקריאות הצטרף גם יו״ר ועדת הכספים, חנוך מילבצקי, שכתב: “מזה חודשים רבים אינני מתראיין לערוץ 12. בשידוריו הפסקתי לצפות כבר לפני שנתיים. אני ממליץ לכלל אזרחי ישראל שלא לצפות בשידורי חברת החדשות של הערוץ”. מילבצקי הביע תמיכה בלוחמי כוח 100 והוסיף כי הוא מייחל שתביעת הדיבה נגד “מפיצי עלילת הדם” תתקבל במלואה.
גם שר התקשורת שלמה קרעי הודיע רשמית על הצטרפותו לחרם. “ערוץ 12 מוביל בשנים האחרונות קו עקבי של תבהלה, סתימת פיות ושקרים”, כתב, והוסיף כי “ראש החץ המורעל של התעמולה שלהם הגיע בכתבה המבזה והשקרית על לוחמי כוח 100… כל עוד לא תתקבל התנצלות ברורה ופומבית… לא אתראיין בערוץ התעמולה הזה”.
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    החמודים/ות התבלבלו
    סיגל 01/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במפגש בין התקשורת והפוליטיקה לפי חזון הון-שלטון-עיתון יש ענין רב של הפוליטיקאים/ות בקשר עם הציבור, בין היתר לאופן בו הם מוצגים בתקשורת. האינטרס לראיין פוליטיקאים ולהםן - להתראיין בתקשורת - הוא הדדי. זה גם אינטרס של הציבור שיתראיינו בתקשורת - כולל חדשות 12, ובין היתר יגיבו על תחקירים שנעשו כנגדםן. מי היום בפוליטיקה חושב/ת על הציבור בכלל? לא הבייס, יש פה עוד סקטורים, זוכרים/ות? לא מעניין אותםן כלום. התקשורת הרצינית (וערוץ 14 לא נכלל בהגדרה הזו - ערוץ של הסתה והשמצות שהחיפוש אחר האמת מענין אותו כקליפת השום) תמשיך לעשות את עבודתה נאמנה, והרייטינג שלה ימשיך להיות גבוה הרבה יותר מזה של ערוץ התרעלה והשקר - ערוץ 14. אלא אם הממשלה תנסה להנדס את הרייטינג לטובתו, אבל זה כבר סיפור אחר.
    סגור
  • 4.
    הציבור מאס בהנדסת התודעה של ערוצי התרעלה
    אני 01/2026/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא צופים בערוצי אל ג'אזירה הישראליים ובאשפה הטלוויזיונית שהם מגישים לצופים הניאנדרטלים שלהם ?
    סגור
  • 3.
    וערוץ 14 הוא כבר לא שופר של ביבי?
    לא מבין 01/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מצחיק אם לא עצוב.
    סגור
  • 2.
    מעולה. מי רוצה לשמוע את הפוליטיקאים המושחתים.
    לירן 01/2026/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממשלת 7 באוקטובר לדין.
    סגור
  • 1.
    סוף סוף. ב ה צ ל ח ה . לת לתת לערוץ אלג'זירה הישראלי
    שמאלני שהתפכח 01/2026/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חמצן אלא חנקן.
    סגור