תקשורת ומדיה
כרמלה מנשה מאיימת לתבוע את ערוץ 14: "אתם בושה וחרפה לעיתונות"
כרמלה מנשה תקפה בחריפות את ערוץ 14 שדחו על הסף דיווח שלה: "בושה למקצוע, אתם חרפה לעיתונות"
כרמלה מנשה, הכתבת הצבאית הוותיקה של תאגיד השידור כאן, העלתה דיווח מטריד לפיו במוצב צבאי באיו"ש נמצאו ליקויים חמורים במיוחד, במסגרתם התגלה כי אין מיגון בסיסי בבסיס, מה שהוביל לכך שלוחמי מילואים סירבו להגיע לשירות באותו בסיס.
בציוץ שהעלתה לחשבון הטויטר שלה כתבה מנשה: "בלעדי - מחדל ״שמים קסדה על הראש ומתפללים״. לוחמים מתנדבים במילואים בחרו שלא להגיע למילואים במוצב החשוף בהיעדר מיגון בסיסי, חלקם בגילאים 50/60 – מוצבים במוצב של צה״ל ללא מיגונית אחת, חלק מהלוחמים בחרו שלא להגיע, מדובר בתופעה רחבה, זה צה״ל שמסכל מחבלים במרחק 2000 ק״מ.
וזה מזכיר לי את הפניות המרובות שלי לצה״ל לפני ה-7 באוקטובר, כן גם תלונות של רוני אשל על התצפיתניות, כן גם מנחל עוז והכל מתועד בווטסאפ ״הן מוגנות, יש הגנה מרחבית, המיגון תקין ועוד ועוד ״צבא אחד מזהיר את הציבור וצבא אחר מפקיר את החיילים". בצה״ל אומרים יש תכנית מיגון לכל הבסיסים".
אלא שכאן נכנס ערוץ 14 לתמונה, שם טענו כי הדיווח של מנשה כלל לא נכון, וכי הם "ערכו שיחות עם לוחמים מהשטח מהן עולה תמונה הפוכה לחלוטין: לא רק שאין סרבנות, אלא שהמוטיבציה גבוהה מאי פעם".
בלעדי- מחדל ״שמים קסדה על הראש ומתפללים״ לוחמים מתנדבים במילואים בחרו שלא להגיע למילואים במוצב החשוף בהיעדר מיגון בסיסי, חלקם בגילאים 50/60 – מוצבים במוצב של צה״ל ללא מיגונית אחת,חלק מהלוחמים בחרו שלא להגיע , מדובר בתופעה רחבה , זה צה״ל שמסכל מחבלים במרחק 2000 ק״מ.
— כרמלה מנשה (@ela1949) March 18, 2026
עוד ב-
מנשה ממש לא אהבה את הטענות של ערוץ 14 ועלתה למתקפה חסרת תקדים עם איום בתביעה: "כשהחייל הבא ייהרג במוצב בגלל שאין מיגוניות, אתם תאשימו את העיתונות ששתקה. בושה למקצוע, אתם חרפה לעיתונות. כולכם תתבעו! חיילים מהמוצב התראיינו ואמרו זאת בקולם! נא לעשות שיעורי בית ולהתעסק בעיקר ולא בניסיונות החוזרים ונשנים לזהם, לטנף, לקלל בבורות מקוממת".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.עוד עיתונאיתכוכי 03/2026/22הגב לתגובה זו1 0העובדה שכרמלה מנשה משדרת בתקשורת ליותר מאדם אחד היא אות קלון לגוף התקשורת המעסיק אותה. כל שטות שמגיעה אליה מאיזה אמא שמאלנית של חייל או קפלניסט שגוייס למילואים הופך אצלה לאייטם תבוסתני.סגור
-
5.ממתי את עיתונאית, את שופר. (ל"ת)מוש 03/2026/22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.את תיתבישישלומה 03/2026/22הגב לתגובה זו1 0תיתביישי לך שאת משקרת לצופים בבית.את מרמהסגור
-
3.לא את גאווה למקצוע,פאטטיתאיזיק 03/2026/22הגב לתגובה זו1 0רק 14 תחיי ותסבליסגור
-
2.קחי לך שאיפה ותתאדיאוי ווי 03/2026/22הגב לתגובה זו1 0כרמלת הרעל חובבת האוייבסגור
-
1.השמאל דורס ברגל גסה את חופש הביטוי שטיפח שנים , מגישיםety 03/2026/22הגב לתגובה זו1 0השמאל דורס ברגל גסה את חופש הביטוי שטיפח שנים , מגישים טביעות על כל פיפססגור



