תקשורת ומדיה

אורלי וילנאי: "ילד האומנה שלי ממוצא אריתאי נלחם לעלות לתורה"

בשיחה שקיימה עם עמית סגל ומואב ורדי, אשת התקשורת סיפרה כי בנה המאומץ חלם לעלות לתורה אך נתקל בקשיים מול מוסדות המדינה. לבסוף, הגשים את חלומו ומימש את המצווה: "זה לא היה פשוט להשיג את זה"
אורלי וילנאי וגיא מרוז (צילום יוסי צבקר)
במסגרת שיחה שניהלו העיתונאים עמית סגל, מואב ורדי ואורלי וילנאי בערוץ מש"ב, מבית ארגון צהר, סיפרה אשת התקשורת הוותיקה כי בנה המאומץ חלם לעלות לתורה והתמודד עם קשיים רבים מצד מוסדות המדינה. לאחר מאמצים רבים, הצליח בנה המאומץ לקיים את המצווה.
השיח בנושא החל כאשר מואב ורדי, מגיש התוכנית "חדשות שישי" וראש תחום החוץ בכאן 11, התייחס לשינוי שחל בחברה הישראלית בשנים האחרונות. "אני חושב שיש שתי תופעות במקביל. כן, יש את התופעה הזו שמדברים עליה. אני לא חושב שהיא קשורה בהכרח באמונה. היא קשורה בצורך להרגיש חלק מהקולקטיב היהודי. אתה רואה הרבה אנשים שפתאום שומרים שבת, פתאום אומרים 'ברוך השם', מניחים תפילין. 
הם לא בהכרח מאמינים באלוהים, הם צריכים את החיבור של הריטואל. לצד זה, אני חושב שיש גם תנועה הפוכה. יש גם תנועה הפוכה... לא משנה, זה חוזר לרפורמה המשפטית ולכן ביבי-לא ביבי ושל המיאוס מהדת המאורגנת. אם אתה חש סלידה מהמחנה שבשלטון, אתה גם חש קצת סלידה מהביטוי שלו כמחנה האמוני". 
 
@mashav.tv

אורלי וילנאי: ילד האומנה שלי ממוצא אריתראי אבל נלחם בשיניים כדי לעלות לתורה כמו חבריו. #משב #משבלחדשות #עמיתסגל #אורליוילנאי #מואבורדי

♬ סאונד מקורי - משב - מבית ארגון צהר
לאחר שהגיע תורה להביע את עמדתה בנושא, אורלי וילנאי סיפרה כי בנה המאומץ חולם לעלות לתורה אך נתקל בסירובים מצד המוסדות בישראל. לבסוף, הוא זכה בהזדמנות לקיים את המצווה. "אי אפשר שלא לראות את זה. יש לי ילד מתבגר בן 14. אנחנו משפחת אומנה שלו. הוא נלחם בשיניים כדי לעלות לתורה. הוא ילד ממוצא אריתראי וזה לא היה פשוט להשיג את זה. זה היה בגלל שהחברים שלו מן הסתם בתוך הסיפור הזה".
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    זוג שצריך אשפוז.... (ל"ת)
    ירון קורן 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 11.
    מה קשור מוסדות המדינה?
    עזריאל 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פשוט שהילד שלה יילך לבית כנסת או לכותל עם המשפחה והחברים ושיקרא בתורה. גם אם הוא לא יהודי, שיברך את כל הברכות בעצמו ויקרא בתורה. אם הוא יהודי אין פה שום בעיה, ואם לא אז זה כנראה לא אסור לפי הדת שלו.
    סגור
  • 10.
    גיור
    סמיון 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פשוט מאוד צריך להתגייר
    סגור
  • 9.
    נדפק לזוג הזה המוח . (ל"ת)
    רינת 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 8.
    למה אמצת אריתראי ולא יהודי?
    עגאטכסגועזג 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הוא גוי, לא צריך לעלות לתורה. מיותר במדינה היהודית
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    טיפשה
    אליס 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    4 0
    מטומטמת וטיפשה, במקום לאמץ ילד יהודי יתום, הלכה לאמץ אריתראי, שמאלנית ועוכרת יהודים, בגלל זה אלוהים לא נתן ךך ילדים, כדי שלא יסבלו ממך
    סגור
  • 6.
    מה יש להילחם???
    רחלי ש. 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הוא לא יהודי. אין לו חובה של קיום מצוות. הוא מניח תפילין מאותה עליה לתורה? לא הבנתי. זה כמו שתילחמי להיות האפיפיור. מה את קשורה. זה כמו רפורמים שעושים בר מצווה לחיית מחמד שלהם. מי המקום ההזוי שהסכים שהוא יעלה לתורה?
    סגור
  • 5.
    ההלכה היהודית היא לא הפקר .הבורות בהלכה היא זו שכואבת
    אני 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    6 1
    אם הוא יהודי או מתגייר אז בר מצווה שייך אליו .ביהדות יש כללים וחוקים זה לא הפקר שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו. הבורות היא מי שלא בקיא ברזי ההלכה . לכו תילמדו ותבינו ותפסיקו בהאשמות שווא.
    סגור
  • 4.
    טיפשות
    שני 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    4 0
    כמה טפשות. ומחרחרי ריב גוי ארור מה לא וחזה
    סגור
  • 3.
    נזק בלתי הפיך להסברה הישראלית
    יוני 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    5 0
    האישה הזאתי יושבת בערוץ אחד לצד איילה חסון ואנחנו פשוט צריכים להעביר ערוץ שנאה עצמית אנטישמיות אנטי ציוניות כל מה שאפשר נגד מדינת ישראל מגולם בתוך האישה הזאת פשוט חרפה מי צריך אל ג'זירה אם יש אנשים כמוה פשוט לא צריכה לחיות פה בתוכנו.
    סגור
  • 2.
    על אמת
    סתם 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    4 1
    הבן המאומץ שלה לא יהודי, אין לו שום מצוות עלייה לתורה, היא אפילו לא מאמינה באלוהים, אבל היא נלחמה שיעלה לתורה, למישהו חוץ ממני זה נשמע מגוחך עד אימה!?
    סגור
  • 1.
    בריונית תקשורת שיכורת כוח. שמאלנית ארורה
    שם 09/2026/25
    הגב לתגובה זו
    6 1
    זה לא ילד שלך. הוא לא יהודי והוא לא מעניין אף אחד.
    סגור