תקשורת ומדיה

משפחת פוגל התלוננה וחברת הכנסת התנצלה

בידיעות אחרונות התפרסמה כתבה של עמיחי אתאלי על כך  שחלק מהמשפחות השכולות מוחות על השימוש בתמונות של יקיריהם שנרצחו בפעולות טרור לצורך שימוש פוליטי ברמיזה על הנעשה במליאה ביום השבעת הממשלה, חברת הכנסת התנצלה
מערכת ice |  1
מחאת המשפחות השכולות (צילום אוליבייר פיטוסי פלאש 90)
הבוקר (שלישי) בידיעות אחרונות התפרסמה כתבה של עמיחי אתאלי שבה הוא צוטט את אביו של אודי פוגל שנרצח בפיגוע עם אישתו  ושלושה ילדיו לאחר שחברי מפלגת הציונות הדתית השתמשו בתמונה שלו ושל משפחות שכולות נוספות ביום השבעת הממשלה בעת נאומו של נפתלי בנט על בימת הכנסת.
כזכור, חברי הכנסת ממפלגת הציונות הדתית הוציאו תמונות של נרצחי פעולות טרור וצעקו לעברו של נפתלי בנט "תתבייש", רוב חברי הכנסת שהביעו את המחאות הללו הוצאו מהמליאה. בידיעה של אתאלי בעיתון הבוקר נכתב: "חיים פוגל, אביו של אודי פוגל שנרצח עם אשתו ושלושת ילדיו בפיגוע, זועם על השימוש שעשתה הציונות הדתית בתמונת בנו ונכדיו: 'אנחנו במשפחה לא מתערבים בוויכוחים פוליטיים. גם אודי ורותי היו כאלה, באיזה זכות חברי כנסת עושים בתמונה של הבן שלי, של כלתי ושל הנכדים שימוש לקמפיין בצורה בוטה?'. פוגל טוען כי כל זה אינו קשור כלל לדעותיו לגבי הממשלה החדשה. 'אבל לעשות שימוש בילדים שלי לקרב פוליטי זה מזעזע'".
הבוקר טל שניידר צייצה את הכתבה של אתאלי וכתבה: "לא רק שהציונות הדתית ועוד ח״כים ביזו את מעמד השבעת הממשלה ולא איפשרו לבנט להשלים משפט. עכשיו מסתבר שזה נעשה תוך פגיעה ברגשות המשפחות השכולות שיקיריהן הופיעו על הכרזות".
חברת הכנסת שיתפה את הציוץ של שניידר והתנצלה: "הצגת תמונות נרצחי הטרור נעשתה לבקשת פורום המשפחות השכולות, שביקשו שנביע בדרך זו את כאבם על הקמת ממשלה עם תומכי טרור. התמונות הועברו אלינו לאחר בירור מקדים של הסכמת המשפחות, וחלקן אף שלחו הודעות תודה. כנראה נפלה שגגה בנוגע למשפחת פוגל, אנו מתנצלים מאד בפני המשפחה על הצער שנגרם לה".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אצל המתנחלים הקיצונים הכל מותר... זה בשביל ארץ ישראל
    שאבו 06/2021/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם לדרוך על זכר הנרצחים ולהתעלל במשפחותיהם השבורות. מה לא עושים בשביל עוד לייק בפייסבוק. מקווה שהמצפון שלכם יתעורר יום אחד.
    סגור