תקשורת ומדיה
הורוביץ: "סוף סוף שוויון!", דרעי: "פגיעה חמורה בזהות היהודית של המדינה"
בתוך שישה חודשים זוגות בני אותו מין יוכלו להביא ילד בהליך פונדקאות בישראל, כך קבע בג"ץ לפני זמן קצר בהחלטה חד משמעית של חמשת שופטי העליון שדנו בעתירה שהוגשה עוד בשנת 2010 ונמשכה עד עכשיו. התגובות לא איחרו לבוא כשנראה הקיטוב בין חברי הכנסת השונים. לעומתם היו אנשי תקשורת שבחרו להקליל את האווירה.
סוף סוף, שוויון! בגץ קובע שזוגות הומואים ויחידנים יוכלו להביא ילדים בפונדקאות - בישראל. כשנכנסתי למשרד היה לי ברור שצריך לשים סוף לגרירת הרגליים והודעתי לבג"צ שהעתירה צודקת ושאנו ערוכים לפסק דין מחייב.
— Nitzan Horowitz نيتسان هوروفيتس ניצן הורוביץ (@NitzanHorowitz) July 11, 2021
נערך בהקדם לקבלת בקשות לפונדקאות מגברים. ננהג באחריות, באיזון, ובשוויון.
גם שר הביטחון, בני גנץ צייץ והתחייב כי את החוקים להסדרת הפונדקאות יוביל איתן גינזבורג: "החלטת בג"ץ היום אומרת את המובן מאליו - שכל אדם, גבר או אישה, סטרייט או להט"ב, שווה וזכאי לזכויות שוות. לצד התיקון שהביא בג"ץ, עלינו לעגן את המובן מאליו בחקיקה. כחול לבן תקדם את החוק של ח"כ איתן גינזבורג שיסדיר את השוויון בפונדקאות לכל אזרח תוך שמירה קפדנית על זכויות האדם בתהליך".
החלטת בג"צ להרחבת חוק הפונדקאות, הינה פגיעה חמורה ונוספת בזהותה היהודית של מדינת ישראל. רוב העם חפץ בשמירת מסורת ישראל, שמירת ערכי המשפחה היהודית. בג"צ בהחלטותיו פוגע קשות במסורת ישראל.
— אריה מכלוף דרעי (@ariyederi) July 11, 2021
מולם היו מי שבחרו להסתלבט על האירוע. חיים לוינסון צייץ בשעשוע "ליבי ליבי על מאות ואלפי נשים חלשות שרחמן יופקע לטובת בעלי ממון", ואילו רועי עידן בירך על חופש נוסף שניתן לאנשים "מברך על בג"צ הפונדקאות ועל כל צעד שמאפשר לאנשים להרוויח כסף מהגוף שלהם אם הם חפצים בכך".
מברך על בגצ הפונדקאות ועל כל צעד שמאפשר לאנשים להרוויח כסף מהגוף שלהם אם הם חפצים בכך.
— Roy Iddan ⚫ רועי עידן (@Roy_Iddan) July 11, 2021
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה


